to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 13.07.2019

Κοινωνία

Οι δικηγόροι της Πάτρας λένε «όχι» στην κατάργηση της Νομικής Σχολής

Πρωτοβουλίες για να μην ισχύσει η απόφαση της υπουργού Παιδείας να καταργήσει τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, αναλαμβάνει το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, καλώντας σε ανοικτή εκδήλωση, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξει ομόθυμη αντίδραση.


Συγκεκριμένα σε απόφασή του αναφέρει:

Μετά από προσπάθειες δεκαετιών και μετά από την αντίδραση πολλών συμφερόντων, ιδρύθηκε Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η νέα Υπουργός Παιδείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αποφάσισε την κατάργησή της. Αποφάσισε το πιο ανελαστικό μέτρο, χωρίς καμία συζήτηση και απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα μεγάλο πλήγμα για την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία μας αλλά και την Περιφέρειά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην από 12-7-2019 συνεδρίασή του, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση της Yπουργού για κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Περιφέρειά μας και αποφάσισε να καλέσει όλους τους φορείς της Περιφέρειάς μας και τους πολίτες σε ανοικτή συγκέντρωση, την Πέμπτη στις 18-7-2019 και ώρα 19.00´ στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών «Κωστής Στεφανόπουλος» (οδός Φιλοποίμενος 24), προκειμένου (πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις) όλοι να πάρουμε θέση επί του θέματος και να συντονίσουμε τη δράση μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

Σημειώνεται πως ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας έχει αποφασίσει να συζητήσει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του :

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για την κατάργηση της Νομικής Σχολής Πατρών, που θα εισηγηθεί ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 και ώρα 15.00, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας (Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 32 & Αμερικής), στην Πάτρα.

πηγή tempo24

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)