to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 17.07.2014

Πολιτική

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταστάθμευση αμερικανικών μη επανδρωμένων σε ελληνική αεροπορική βάση

Αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του Onalert για τη μεταστάθμευση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ελληνική αεροπορική βάση.


Ο Κώστας Ήσυχος επικεφαλής του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του αναφέρει: 
 
 Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα του Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Αβραμόπουλου και Σαμαρά στις ΗΠΑ, επισφραγίστηκε συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV (Unmanned Aerial Vehicles) με επιθετικές δυνατότητες, που έως τώρα χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο κατά της Λιβύης, αλλά και στο Αφγανιστάν, την Υεμένη, τη Σομαλία και το Πακιστάν και  έχουν προκαλέσει έντονη κριτική κατά των ΗΠΑ, ακόμη  και για νομικά θέματα εκτός των άλλων. Στη Μέση Ανατολή μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχειρούν από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την επιτήρηση του Κόλπου και από την Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και τις Σεϊχέλες για την επιτήρηση ευρύτατης περιοχής που περιλαμβάνει την Σαχάρα και μέρος της Αφρικής. Το ίδιο συμβαίνει και στην Λατινική Αμερική με πιθανή χώρα στάθμευσης την Κολομβία.
 
Η συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι ενέργεια που δημιουργεί επικίνδυνες προϋποθέσεις που θα βλάψουν τις σχέσεις της χώρας μας με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και του Αραβικού Κόσμου. Ταυτόχρονα οι δηλώσεις των ΗΠΑ για δήθεν σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή διαψεύδονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αφού η βάση της Σούδας και τώρα η αεροπορική βάση της Καλαμάτας θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος των επιθετικών πολεμικών σχεδίων της υπερδύναμης και του ΝΑΤΟ σε βάρος λαών και χωρών της περιοχής. Έτσι η Ελλάδα θα απομονώνεται διαρκώς σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο.
 
Ένα ρωμαλέο, ειρηνικό, αντιμιλιταριστικό κίνημα πρέπει να αναπτυχθεί και να μαζικοποιηθεί, ώστε η χώρα μας να μην μετατραπεί σε ένα νεοαποικιακό και στρατιωτικό προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων. Ο κ  Σαμαράς και η κυβέρνηση κατάφεραν το αδιανόητο. Η συνεχής απώλεια κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας επανατοποθετεί την Ελλάδα σε μια τριτοκοσμική σφαίρα. Η δημοκρατία , η εθνική κυριαρχία, η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και η πολυδιάστατη ριζοσπαστική εξωτερική πολιτική αποτελούν άμεσες, και επιτακτικές ιστορικές κοινωνικές αναγκαιότητες.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει αταλάντευτα για  αυτές τις αδιαπραγμάτευτες αξίες”.

Με πληροφορίες από το onalert.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)