to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:50 | 30.01.2023

Πολιτική

Αντιδράσεις Θεοδωρικάκου για το δημοσίευμα περί συγκάλυψης υπόθεσης συγγενούς του

«Το Documento δημοσίευσε την επίσημη κατάθεση ενός ταξίαρχου της Αστυνομίας, σε μια υπηρεσία μάλιστα που έρευνα τη διαφθορά στην Αστυνομία. Έτσι είχε υποχρέωση και έτσι έκανε. Ήταν κατάθεση ανώτατου αξιωματικού που επελέγη από την ίδια την κυβέρνηση και όχι κάποιας γραμματέως του κατηγορούμενου και πρώην συνεταίρου του Θεοδωρικάκου, κυρίου Καλογρίτσα», η απάντηση της εφημερίδας στις προειδοποιήσεις του Θεοδωρικάκου για προσφυγή στην Δικαιοσύνη - Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης, ο οποίος θα καταφύγει στην Δικαιοσύνη


Σε πινκ-πονκ έχει μετατραπεί η κόντρα ανάμεσα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στην Εφημερίδα "Documento", η οποία με δημοσίευμά της την Κυριακή (29/1) έφερε στο φως την καταγγελία ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, στην οποία ο τελευταίος αναφέρει συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών, στην οποία εμπλεκόταν κοντινό συγγενικό πρόσωπο του Τάκη Θεοδωρικάκου. Όπως θα μάθουμε αργότερα διά στόματος του ίδιου του Θεοδωρικάκου, επρόκειτο για τον γιό του.

Συγκεκριμένα, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει «συγκάλυψη» υπόθεσης ναρκωτικών, όπου εμπλεκόταν μέλος της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το documentonews.gr, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, πως το Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών. Ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε ακόμη ότι δέχεται απειλές και εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

«Ως εδώ η αθλιότητα»: Προσφεύγει στην Δικαιοσύνη ο Υπουργός

Αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας, χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, το δημοσίευμα του Documento.

Με ένα ιδιαίτερα σκληρό κείμενο που ανάρτησε πριν από λίγο στα social media ο κ. Θεοδωρικάκος, με τίτλο «Ως εδώ η αθλιότητα», διευκρινίζει ότι πρόκειται για τον γιο του, τον οποίο ήλεγξαν αστυνομικοί τον Νοέμβριο του 2021 χωρίς να βρεθεί τίποτα.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξυπηρετεί τις πολιτικές του εμπάθειες απέναντί μου, θίγοντας το παιδί μου», τονίζει ο υπουργός και ανακοινώνει ότι «προσφεύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ως υπουργός, ως Έλληνας Πολίτης, αλλά, κυρίως, ως γονιός».

Ταυτόχρονα επιτίθεται και κατά του αξιωματικού, κάνοντας λόγο για μέγιστη αθλιότητα και ατιμία από πλευράς του, σημειώνοντας ότι προέβη στην καταγγελία την μέρα που αποστρατεύτηκε, στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που επίσης αποστρατεύθηκε, στο πλαίσιο των πρόσφατων κρίσεων που «διασφάλισαν την κάθαρση στην Αστυνομία» και οι συγκεκριμένες αποστρατείες «αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ».

Ο υπουργός τονίζει ότι πρόκειται για σκευωρία και αισχρές συκοφαντίες που δεν τον αγγίζουν και υπογραμμίζει με έμφαση επισημαίνει ότι επειδή αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση του, από τις 26 Ιανουαρίου έχει δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό.

«Ποιος λέει ψέματα κύριε Θεοδωρικάκο;», απαντά το Documento

Απάντηση στην απάντηση έδωσε σήμερα το Documento, το οποίο σε ένα άρθρο επιχειρεί να «στριμώξει» τον Υπουργό Προ.Πο, κατηγορώντας τον ότι «μετά την εκτροπή της Δημοκρατίας, επιχειρούν να εκτρέψουν και την έννοια της δημοσιογραφίας».

«Η απάντηση που έδωσε σε αυτή τη σοβαρή καταγγελία ο κύριος Θεοδωρικάκος, ήταν η συνήθης που ακούμε και στις αποκαλύψεις των υποκλοπών, ότι ο Βαξεβάνης και το Documento ψεύδονται και γι’ αυτό θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη», ήταν το σχόλιο της εφημερίδας απέναντι στις διώξεις που ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με το Documento, ο υπουργός παραδέχεται ότι υπάρχει η συγκεκριμένη κατάθεση την οποία αποδίδει σε ψεύτες αστυνομικούς. «Δηλαδή παραδέχεται ότι το Documento γράφει αληθώς ότι υπάρχει τέτοια κατάθεση», όπως υπογραμμίζεται.

Στο δημοσίευμα της καταγγελίας δεν αναφέρεται συγκεκριμένα για ποιό οικογενειακό πρόσωπο του Θεοδωρικάκου γίνεται ο λόγος. Ωστόσο, «ο υπουργός ομολογεί ότι το γεγονός αναφέρεται στο γιο του, τον οποίο η εφημερίδα δεν κατονόμασε γιατί το θέμα δεν είναι ποιος έκανε αδίκημα αλλά ποιος συγκάλυψε».

«Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας ταξίαρχος και ένας Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ μεθόδευσαν όλο αυτό. Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν για να εξασφαλιστεί «η νόμιμη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ;» Δηλαδή γνωρίζει ο υπουργός ότι είχαν παράνομη και αδιάφανη δράση και απλώς τους αποστρατεύει αντί να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη;», ρωτά στη συνέχεια το Documento και ολοκληρώνει την απάντησή του:

«Το Documento δημοσίευσε την επίσημη κατάθεση ενός ταξίαρχου της Αστυνομίας, σε μια υπηρεσία μάλιστα που έρευνα τη διαφθορά στην Αστυνομία. Έτσι είχε υποχρέωση και έτσι έκανε. Ήταν κατάθεση ανώτατου αξιωματικού που επελέγη από την ίδια την κυβέρνηση και όχι κάποιας γραμματέως του κατηγορούμενου και πρώην συνεταίρου του Θεοδωρικάκου, κυρίου Καλογρίτσα»

Προσφυγή στην Δικαιοσύνη και από τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης

Αθλιότητες και καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα, χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμανλάκης, το δημοσίευμα που αναφέρει ότι παρενέβη για να συγκαλύψουν υπόθεση που αφορούσε συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πριν από δύο χρόνια.

Ο Καραμανλάκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, «ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα», ενώ συσχετίζει την καταγγελία του αξιωματικού για την υπόθεση, με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, κατά τις οποίες αποστρατεύτηκε.

Σημειώνεται ότι ιδιαιτέρως σκληρή δήλωση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καραμαλάκη αναφέρει:

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 40 χρόνια που αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία, που έρχομαι αντιμέτωπος με δημοσιεύματα τα οποία αμφισβητούν την προσήλωσή μου στο καθήκον, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Αξίες που υπηρέτησα και υπηρετώ με αυταπάρνηση.

Ευτυχώς όλα αυτά είναι γνωστά στους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ στην υπηρεσία της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και στους πολίτες, τους οποίους είχα επίσης την τιμή να υπηρετήσω στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα.

Πρόκειται για αθλιότητες!

Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του.

Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη.

Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)