to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 06.11.2015

Πολιτική

Αντιδράσεις των κομμάτων για την μη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων για το γεγονός ότι ακόμα παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της επίθεσης στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.


Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣΟΚ σε νέα ανακοίνωση σημειώνει: «Οι χθεσινοί τραμπουκισμοί και οι αθλιότητες των εγκάθετων ακροδεξιών εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα σχετικά συνθήματα αμαύρωσαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ποντιακού ελληνισμού στο Σύνταγμα.

» Το χειρότερο όμως είναι ότι επαναφέρουν τη τυφλή βία στη πολιτική ζωή της χώρας, σε μια εποχή που χρειάζεται ενότητα του ελληνικού λαού και όχι επιστροφή στις «πλατείες» του μίσους και του διχασμού. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει άμεσα να προβούν στην σύλληψη των δραστών και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν παραδειγματικά.»

Το ΚΚΕ αναφέρεται στην αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και των άλλων κομμάτων για το ποιος είναι «ηθικός αυτουργός» της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκο, σημειώνοντας ότι αφενός στοχεύει να συγκαλύψει την ταύτισή τους στα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, που από κοινού ψήφισαν, αφετέρου «'βγάζει λάδι' τους φασίστες, που ξεδιπλώνουν τη δράση τους, αξιοποιώντας κατά καιρούς και τη στάση αυτών των κομμάτων.»

Στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ αναφέρεται και το Ποτάμι: «Μια μέρα μετά τη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου, αντί να γίνουν τα αυτονόητα σε μια δημοκρατικά οργανωμένη Πολιτεία, συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.

» Οι αστυνομικοί αντί να συλλάβουν επιτόπου τους δράστες, παρακολουθούσαν ως θεατές να ξυλοκοπείται μπροστά στα μάτια τους ένας βουλευτής κι ενώ οι εικόνες της τηλεόρασης δείχνουν τα πρόσωπά τους, δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

» Τα όργανα της πολιτείας πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αντί να συνεχίζουν τον καβγά για να κερδίσουν τηλεοπτικό χρόνο, ας αναλογιστούν το πώς θα απομονωθούν οι τραμπούκικες συμπεριφορές, η ρητορική του μίσους, η πατριδοκαπηλία, όλα αυτά που οπλίζουν το χέρι των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Και πως οι κρατικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν σοβαρά και αποτελεσματικά.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)