to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 11.09.2016

Πολιτική

Αντιδράσεις και σχόλια της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ


Νέα Δημοκρατία: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες»

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στην 81η Δ.Ε.Θ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«“Και συνεχίζουμε τα ψέματα”. Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού.

 

Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες.

 

Του πρωθυπουργού του “μαύρου” στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία.

 

Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή.

 

Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους.

 

Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους.

 

Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του.

 

Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του.

 

Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου – αχρείαστου – Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη.

 

Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν.

 

Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες.

 

Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα.

 

Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους».

ΠΑΣΟΚ: Ψυχραιμία Αλέξη

Ψυχραιμία Αλέξη…

Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου.

Γι’ αυτό δεν θα πας μακρυά.

Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης.

Το Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας προσβάλλει την λογική μας

O κ. Τσίπρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη, με εκείνους που αφήνει άνεργους, αλλά δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να τους απαντήσει. Κατή τη συνήθη τακτική του συνέχισε να πυροβολεί τη λογική και να κάνει το μαύρο- άσπρο, λέγοντας τις γνωστές κορώνες για το νταβατζιλίκι που πέθανε. Οι πάντες γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν πέθανε αλλά ζει και βασιλεύει, με νέα πρόσωπα στη θέση παλιών, φίλους και κουμπάρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κατά τα λοιπά όσοι πίστευαν ότι θα ακούσουν κάποιο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, τζάμπα περίμεναν. Προέχουν οι εσωτερικές διευθετήσεις εντός του καθεστώτος.

 


 

ΔΗΜΑΡ: Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας για τις εξελίξεις στον χώρο μας

 Aκόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε, με τις σημερινές επιδόσεις του Πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττονται από το τσουνάμι των περικοπών στο ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση  δεν αποτελεί τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να κρύβονται πίσω από τη δικαιοσύνη (στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ) για να μην αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της μακροχρόνιας κρίσης ή η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και ενός αδιανόητου κυνισμού για την ιδιωτική τηλεόραση ως μέσου διαφυγής από τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επικείμενη απώλεια της εργασίας χιλιάδων  εργαζόμενων.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ας μην προτρέχει και ας μην ανησυχεί για τις εξελίξεις στον χώρο μας. Ισχυρή αυτόνομη κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα υπάρξει, με ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για να μην καθιερωθούν οι συνθήκες ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού, τον οποίο όψιμα υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας τις πάγιες θέσεις της αριστεράς. Η κεντροαριστερά δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός για να ασκήσει τις συντηρητικές πολιτικές του, αντίθετα με την κυβέρνηση που σήμερα δεν αποτελεί απλώς το συμπλήρωμα αλλά τον κύριο εκφραστή σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.


 

ΛΑΕ: O Αλ. Τσίπρας αγωνιούσε πότε θα τελειώσει το μαρτύριο της συνέντευξης

Με πολλούς όρκους πίστης και εγγυήσεις εφαρμογής του 3ου μνημονίου, με μεγάλα ψέματα, όπως ότι δεν μειώθηκαν οι συντάξεις για το 90% των συνταξιούχων και αίολα «θα», ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε –και- κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα με ένα νέο σαθρό, ψεύτικο και επικίνδυνο για την κοινωνία «success story».

Ο κ. Τσίπρας, πιεσμένος και φορτισμένος, αντιμετώπιζε τη συνέντευξη του στη Θεσσαλονίκη περίπου ως μαρτύριο το οποίο αγωνιούσε πότε θα τελειώσει. Έταξε ότι «θα» διευθετηθεί το ζήτημα του δημόσιου χρέους, «θα» έρθει η ανάπτυξη το 2017, «θα» μειωθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων, «θα» υπάρξουν σε βάθος χρόνου φορό - ελαφρύνσεις, «θα»… «θα» και… «θα»! Όλα, όμως, με τη διευκρίνιση του ότι τελούν υπό την αίρεση της συμφωνίας των δανειστών, στους οποίους θα υπακούσει.

Επί της ουσίας, όμως, ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, οι οποίοι στενάζουν κάτω από το μνημονιακό ζυγό, βλέποντας τα εισοδήματα τους καθημερινά να συρρικνώνονται -έως και να μηδενίζονται- και το βιοτικό τους επίπεδο να κατακρημνίζεται.

Πολύ αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν είπε ειδικά για τους αγρότες και ην αγροτική πολιτική ούτε μια λέξη.

Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός τους μελλοντικούς άνεργους δημοσιογράφους των καναλιών τα οποία κλείνουν, σε βάρος των οποίων χρησιμοποίησε επιχειρήματα κοινωνικού αυτοματισμού.

Τα αναξιόπιστα «θα» του κ. Τσίπρα δεν μπορούν να δώσουν καμιά απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πλειονότητα της η κοινωνία, αυτά τα οποία καθημερινά γιγαντώνονται με την «υπογραφή» του 3ου μνημονίου από τον μεταλλαγμένο και υποταγμένο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Με τη συνέντευξη αυτή επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του, παραδομένοι πλήρως στη μνημονιακή κηδεμονία, δεν έχουν κανένα απολύτως μέλλον παρά την λεηλασία και το ξεπούλημα της χώρας.

Ο λαός και η νεολαία με την ένταση και την κλιμάκωση των αγώνων τους, θα προχωρήσουν την μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και θα ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους εναλλακτικούς δρόμους για τη χώρα μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)