to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:22 | 31.08.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Αντιδράσεις έχουν προκύψει από την απόφαση του δημάρχου Πυλαίας -Χορτιάτη-Πανοράματος Ι. Καϊτετζίδη να καλέσει στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη εκπροσώπους του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.



Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ανακοίνωσή του στην οποία, όπως τονίζει, τιμώντας την επέτειο θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης, καταγγέλλει την απόφαση αυτή του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη δηλώνοντας παράλληλα πως προκαλεί "αλγιεινή εντύπωση η απόφαση αυτή, η οποία καλεί τους ομοϊδεάτες των θυτών να ...τιμήσουν τα  θύματα."
"Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ τιμώντας την επέτειο του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και καλεί όλες και όλους την ΚΥΡΙΑΚΗ 2-9-2012 ,στις 10.30 π.μ,στην πλατεία του Χορτιάτη για να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών,θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας και να επανεπιβεβαιώσουμε τη θέληση του ελληνικού λαού να μην επιτρέψει ΠΟΤΕ ΠΙΑ μια νέα εκκόλαψη του αυγού του φιδιού. Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την απόφαση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη-Πανοράματος να καλέσει στις εκδηλώσεις αυτές και τους εκπροσώπους του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί αυτή η απόφαση ,η οποία καλεί  τους τους ομοϊδεάτες των θυτών να ...τιμήσουν τα  θύματα" αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση. 
Ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη Τριαντάφυλλος Μηταφίδης τονίζει ότι "Αυτό είναι το κοινοβουλευτικό κόμμα που καλέσατε στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των συγχωριανών σας. Αντί να τους κηρύξετε ανεπιθύμητα πρόσωπα. Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους!" και προσθέτει "Η "Θεσσαλονίκη -Μαρτυρική Πόλη" θρηνεί και οργίζεται για αυτή τη Δεύτερη Δολοφονία όσων μαρτύρησαν στα νύχια των Ναζί και των Ταγμάτων συνεργών τους, των οποίων οι επίγονοι σήμερα βρωμίζουν το κοινοωούλιο και απειλούν να επαναλάβουν τα εγκλήματά τους. Ντροπή σε όσους πήραν και συνέργησαν σ`αυτή την κατάπτυστη απόφαση. Είναι υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία." 
Να σημειωθεί ότι στις φετινές εκδηλώσεις  μνήμης για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, όπου θα τιμηθεί η μνήμη των 149 τραγικών θυμάτων της 2ας Σεπτεμβρίου του 1944. θα συμμετάσχουν : Ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, που θα ερμηνεύσει από το πλούσιο διαχρονικό πολιτιστικό ρεπερτόριο του στην κεντρική συναυλία των εκδηλώσεων, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ στο Πέτρινο Σχολείο του Χορτιάτη και ο γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος θα είναι ο βασικός ομιλητής στο Επιμνημόσυνο Ιερατικό Τρισάγιο, που θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, το πρωί στο Μνημείο των θυμάτων. 
«Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία. Όχι με θρήνο αλλά με ζωντανή τη μνήμη, με πείσμα, με υπόσχεση. Για όσους μάτωσαν τα χώματα της πόλης μας και για όσους συνέχισαν να ζουν και να δημιουργούν σ’ αυτόν τον τόπο. Τα παιδιά μας είναι αυτά που θα μεταφέρουν τη μνήμη. Με την ελπίδα να μη ζήσουν ποτέ ανάλογες στιγμές. Η ιστορία του Χορτιάτη δεν μπήκε σε κανένα βιβλίο της ιστορίας που μαθαίνουν τα παιδιά μας. Πουθενά δεν γράφτηκε πως 68 χρόνια πριν 149 άνθρωποι χάθηκαν μέσα στη φρίκη του πολέμου. Η ιστορία όμως είναι ζωντανή. Σε πείσμα όσων επιμένουν πως ότι δε γράφεται ξεχνιέται», τονίζει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)