to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 01.03.2017

Διεθνή

Αντιδράσεις για το «λεωφορείο του μίσους» που θα περιοδεύσει στους δρόμους της Ισπανίας (βίντεο)

Πρόκειται να περιοδεύσει το επόμενο διάστημα στην Ισπανία, «μεταφέροντας» σε όλη της χώρα ένα τρανσφοβικό μήνυμα...


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το «λεωφορείο του μίσους» που πρόκειται να περιοδεύσει το επόμενο διάστημα στην Ισπανία, «μεταφέροντας» σε όλη της χώρα ένα τρανσφοβικό μήνυμα. Η κίνηση έχει προκαλέσει μία έντονη δημόσια συζήτηση για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ.

Το πορτοκαλί λεωφορείο έχει πάνω του ένα μήνυμα που αναφέρει τα εξής: «Τα αγόρια έχουν πέη. Τα κορίτσια έχουν αιδοίο. Μην τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν. Εάν έχεις γεννηθεί άνδρας, τότε είσαι άνδρας. Εάν είσαι γυναίκα, θα συνεχίσεις να είσαι γυναίκα».

Η εφημερίδα «La Vanguardia» το έχει χαρακτηρίσει ως «το λεωφορείο του μίσους», ενώ το τοπικό συμβούλιο της Μαδρίτης έχει δεσμευτεί ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει την περιοδεία του λεωφορείου στην πόλη.

Πίσω από την εκστρατεία του μίσους κρύβεται ο υπερσυντηρητικός καθολικός οργανισμός «Hazte Oír», το όνομα του οποίου σημαίνει «Κάνε τον εαυτό σου να ακουστεί». Μάλιστα απαντώντας στις αντιδράσεις έχει διαμηνύσει, ότι τυχόν απαγόρευση κυκλοφορίας του θα πλήξει τα δικαιώματα για διαμαρτυρία ενάντια στους νόμους της σεξουαλικής κατήχησης.

«Όσο ο κόσμος προοδεύει, τόσο αυτά τα δικαιώματα αυξάνονται και απειλούνται από το λόμπι των γκέι», ισχυρίζεται ο πρόεδρος του οργανισμού, και προσθέτει ότι το μήνυμα του λεωφορείου αναφέρεται σε ένα βιολογικό δεδομένο που διδάσκεται στα σχολεία.

Το λεωφορείο θα επιχειρήσει να περιοδεύσει στη Βαλένθια, τη Βαρκελώνη, τη Σαραγόσα, το Σεν Σεμπάστια, το Μπιλμπάο και τη Βιτόρια.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: RT

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)