to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και η «προοδευτική» Γεννηματά ως ουρά του Μητσοτάκη

Έλα όμως που δεν του φτάνουν όλα αυτά


«Να μην έχουμε πάλι αριστερή παρένθεση». «Να εξοντώσουμε τον εσωτερικό εχθρό, τον ΣΥΡΙΖΑ». Και για να τα πετύχουμε όλα αυτά «πρέπει να ισοπεδώσουμε τον Τσίπρα». Αυτό είναι με απλά λόγια το σχέδιο του Μωυσέως. Όπλα έχει πολλά. Τους βαρόνους της παραπληροφόρησης , τα παπαγαλάκια τους, την άθλια «λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη»  για να  τους  «ταΐζει» μήπως και παρεκκλίνουν.  Αλλά και νόμους για να τσακίσει τις τεράστιες κινητοποιήσεις που έρχονται και προκαλούνται από την άθλια οικονομική του πολιτική,  όπως αυτός  της χουντικής έμπνευσης για «γύψο» στις διαδηλώσεις.
Έλα όμως που δεν του φτάνουν όλα αυτά. Θέλει και πολιτικούς συμμάχους στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγεί την χώρα με τις μεθόδους Κόζα Νόστρα που ακολουθεί.  Έτσι βγάζει στο προσκήνιο το περίφημο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Πρόθυμοι αρκετοί, αλλά πρώτη από όλους η ηγεσία Γεννηματά ανταποκρίνεται.  Το μένος της κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γνωστό και πρωτοφανές. Μέσα σε μία εβδομάδα μόλις, έτρεξε  να δηλώσει την συμμετοχή της στο σχέδιο  του Μητσοτάκη για την  αντί-ΣΥΡΙΖΑ εκστρατεία. Παραπονέθηκε στον Μωυσή γιατί δεν έβαλε στο κάδρο τον Τσίπρα στην υπόθεση του παρακράτους, αυτήν του Μιωνή. Έσπευσε να υπερψηφίσει επί της αρχής το χουντικής προέλευσης νομοσχέδιο για «γύψο» στις κινητοποιήσεις. Υιοθέτησε τα τις «μαρτυρίες» του καταδικασμένου στην Ελβετία Καλογρίτσα που έγιναν  με υπόδειξη του γνωστού πολιτικού κολαούζου της Δεξιάς,  Λοβέρδου. Έκανε και κάνει «γαργάρα» τις καταγγελίες για συμμετοχή πρώην υπουργού της ΝΔ σε κύκλωμα παιδεραστίας. ¨Χαϊδεύει» την ΝΔ με κριτική στα επουσιώδη  και κάνει ουσιαστικά ολομέτωπη επίθεση, σε κρισιμότατα ζητήματα όπως Πρέσπες, απλή αναλογική,  στον ΣΥΡΙΖΑ χρεώνοντας του επίσης  την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, δηλαδή αυτά που έκανε πρόσφατα  το κόμμα της χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη και τον Σαμαρά. Την ίδια στιγμή δηλώνει υπέρ της προοδευτικής πορείας της χώρας. Τι καλά. Πατάει σε δύο βάρκες λένε.  Λάθος. Σε μία πατάει. Σε αυτή της Δεξιάς.  Στηρίζει τον Μητσοτάκη και το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο γιατί ευελπιστεί στον καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να γίνει «Τσίπρας στη θέση του Τσίπρα». Για να παίξει επάξια και πάλι τον ρόλο που είχε ο  Βενιζέλος στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.  Γιατί αν καταποντιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ενοχλεί τίποτα να γίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γεννηματά. Άλλωστε και οι δύο ήταν υπουργοί στην εν λόγω άθλια κυβέρνηση. Ωραίο σχέδιο έχει η «προοδευτική» Γεννηματά. Αρωγός στα σχέδια Μητσοτάκη. Μόνο που στο στρατήγημα αυτό δεν θα πιάσει. Την έχουν πάρει χαμπάρι και μέσα στο ΚΙΝ.ΑΛ. Και στελέχη και μέλη αλλά κυρίως ψηφοφόροι, όσοι απέμειναν.
Αν η ηγεσία κουρελιάζει καθημερινά την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, η νέα συρρίκνωση είναι προ των πυλών. Δεν της παίρνει στελέχη και ψηφοφόρους  ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια του τα δίνει με την δεξιά πολιτική της .
Υ.Γ. Στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ ήδη δήλωσε την συμμετοχή του με μένος κατά του Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δικηγόρος του Αλαφούζου, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Περιμένουμε τον Αλαβάνο.  Με ανάλογο μένος. Βλέπεται αυτοί που είχαν καθηλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4% έχουν λόγο να μισούν όσο τίποτα άλλο τον  άνθρωπο που τον απογείωσε και τον έκανε κυβέρνηση.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)