to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 28.09.2021

Πολιτική

Υπερόπτης στα ερείπια: Ο Κυρ. Μητσοτάκης έριξε και ευθύνες στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το χάσμα που τον χωρίζει από τις αγωνίες των περισσότερων πολιτών, ο πρωθυπουργός της χώρας έφτασε στο σημείο να κουνήσει το δάχτυλο στους σεισμόπληκτους της Κρήτης, λέγοντας τους «θα ξαναχτίσουμε την πόλη, σωστά αυτή τη φορά» (!) - Εξοργιστική η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης από τον Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σε αδιανόητα σχόλια, απέναντι σε ανθρώπους που είχαν μόλις χάσει σπίτια και περιουσίες, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς εκνευρισμένος και χωρίς καμιά ένδειξη ψυχραιμίας όταν κατά την επίσκεψη του στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης οι κάτοικοι του επεσήμαναν ότι υπήρχαν άνθρωποι που κοιμήθηκαν στα τσιμέντα μέσα σε σκηνές:

Ενώ ο Κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο Αρκαλοχώρι, το οποίο μετρά τις πληγές του από τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ, κάτοικοι των προσέγγισαν και όταν του είπαν ότι «ήρθαν οι σκηνές και ζητάνε από τον κόσμο να πάνε στρώματα και κουβέρτες. Πώς;», ο ίδιος το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

«Έχει καταστραφεί η τοπική κοινωνία και από τον κορωνοιό και τώρα υπάρχουν άνθρωποι χωρίς σπίτια» τόνιζαν οι ίδιοι κάτοικοι, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται εμφανώς σε δύσκολη θέση αναφορικά με την αναποτελσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους σεισμόπληκτους.

«Θα στεγαστείτε κανονικά και θα φτιάξουμε την πόλη από την αρχή. Σωστά αυτή τη φορά», δήλωσε ο πρωθυπουργός, που έσπευσε να απομακρυνθεί από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. 

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κάτοικο της περιοχής η οποία φώναξε: «Η ευθύνη σε εμάς. Πάλι η ευθύνη στον κόσμο» και πρόσθεσε ειρωνικά, «σωστά να την φτιάξουμε».

(με πληροφορίες από Αυγή)

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης, ατομική ευθύνη ακόμα και στις φυσικές καταστροφές

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης:

«Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη «μη σωστή» κατασκευή των σπιτιών τους.

Η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική.»

Ν. Παππάς - Κ. Ζαχαριάδης: Να μη γίνει στο Αρκαλοχώρι ό,τι έγινε στο Δαμάσι

Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησε νωρίτερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τον Νίκο Παππά, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τους βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, κατα τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 1.000 σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν άμεσα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ περίπου 2.000 άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ  - ΠΣ στο Αρκαλοχώρι

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε και τον πρόχειρο καταυλισμό, που στήθηκε για τους πληγέντες από τον σεισμό. Όπως διαπίστωσαν, μιάμιση μέρα μετά τον σεισμό και πάρα τα δημοσιεύματα περί «άμεσης κινητοποίησης της Πολιτείας» και περί «100αδων σκηνών για τους σεισμόπληκτους», 

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Παππάς ζήτησε «να μη γίνει στο Αρκαλοχώρι ό,τι έγινε στο Δαμάσι, να μη βιώσουν οι κάτοικοι την εγκατάλειψη, να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις». Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι «η Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες και να μην ξεχαστούν τα προβλήματά τους όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας» (αναλυτικότερα εδώ)

Δείτε και το φωτορεπορτάζ που φιλοξενεί η Αυγή: Σεισμός στο Ηράκλειο: Η καταστροφή και η απόγνωση μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Ηράκλειο σκηνές

σκηνή Ηράκλειο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)