to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 07.07.2021

Πολιτική

Άνθρωποι του Όρμπαν στη Μυτιλήνη - «Ανεπιθύμητοι οι κήρυκες του μίσους»

Η ακροδεξιά, ξενοφοβική κυβέρνηση της Ουγγαρίας επιχειρεί να διαδώσει το δηλητήριό της και στη Λέσβο, δίνοντας χρήματα στην τοπική Μητρόπολη για ανακαίνιση παρεκκλησίων της Μόριας που είχαν υποστεί ζημιές - «Ντροπή για τους τοπικούς μας άρχοντες να καλωσορίζουν αυτούς, που από τη μια καταδικάζουν τα νησιά μας κι από την άλλη προσφέρουν προσβλητικές χορηγίες-ψίχουλα, για να λένε ότι "δείχνουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα"», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λέσβου και ο Γ. Μπουρνούς


Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, εκπρόσωποι της Ουγγρικής κυβέρνησης επισκέπτονται την Πέμπτη τη Μυτιλήνη προκειμένου να παραστούν στα εγκαίνια παρεκκλησίων της περιοχής της Μόριας τα οποία και υπέστησαν ζημιές λόγω γειτνίασης τους με το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας.

Τα παρεκκλήσια αυτά επισκευάσθηκαν με απευθείας χρηματοδότηση της Ουγγρικής Κυβέρνησης προς τη Μητρόπολη Μυτιλήνης η οποία και φιλοξενεί τους Ούγγρους επισήμους.  Κατά την παρουσία τους στη Μυτιλήνη οι εκπρόσωποι της Ουγγρικής κυβέρνησης θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου ο οποίος θα τους παραθέσει και γεύμα και με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

«Ανεπιθύμητη στη Λέσβο η κυβέρνηση Όρμπαν»

Η επικείμενη επίσκεψη αντιπροσώπων της κυβέρνησης Όρμπαν στη Λέσβο, προκάλεσε την αντίδραση της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του βουλευτή, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιάννη Μπουρνού, που επισημαίνουν:


«Η επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας της ουγγρικής κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν, προκειμένου να επισκεφτούν ανακαινισμένα εξωκλήσια στην περιοχή της Μόριας και να έχουν επαφές με τοπικούς παράγοντες, δημιουργεί απέχθεια και αρνητικούς συνειρμούς στον δημοκρατικό κόσμο της Λέσβου.

Η κυβέρνηση του Όρμπαν είναι μια ξενοφοβική, ακροδεξιά κυβέρνηση, που έχει βαρύτατες ευθύνες για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά μας, αφού παραβιάζει μέχρι σήμερα όλες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για μετεγκαταστάσεις προσφύγων από τις χώρες εισόδου (όπως η Ελλάδα) στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Λέσβος έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος μέχρι σήμερα, ακριβώς γιατί κυβερνήσεις όπως η ουγγρική κουρελιάζουν κάθε έννοια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Βαρύτατες ευθύνες φέρει φυσικά και η ευρωπαϊκή ηγεσία, που, με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης & Ασύλου, αντί να επιβάλει υποχρεωτική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με μετεγκαταστάσεις προσφύγων στην υπόλοιπη Ευρώπη, εν πολλοίς δικαιώνει τη στάση κυβερνήσεων όπως της ουγγρικής, δίνοντας την ευκαιρία σε όσα κράτη-μέλη αρνούνται να δεχθούν αναγνωρισμένους πρόσφυγες, να συνεισφέρουν οικονομικά στις χώρες υποδοχής.

Και είναι ντροπή για τους τοπικούς μας άρχοντες, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Μουτζούρη και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Κύτελη, να καλωσορίζουν αυτούς, που από τη μια καταδικάζουν τα νησιά μας κι από την άλλη προσφέρουν προσβλητικές χορηγίες-ψίχουλα, για να λένε ότι «δείχνουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα».


Στον δε σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, να υπενθυμίσουμε, ότι, κατά την επίσκεψη στη Λέσβο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, τα μηνύματα που εξέπεμψαν, ήταν της χριστιανικής αγάπης και του αλτρουισμού και όχι του ξενοφοβικού μίσους, που κομίζουν οι αντιπρόσωποι της Ουγγρικής κυβέρνησης.

Για μας, οι κήρυκες του μίσους της κυβέρνησης Όρμπαν είναι ανεπιθύμητοι στη Λέσβο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)