to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανθρωπισμός με ημερομηνία λήξης

Ήταν τυχερά τα προσφυγόπουλα, μιας και οι εθελοντές του Κέντρου Φιλοξενίας έλεγξαν τις ημερομηνίες που αναγράφονταν πάνω στις συσκευασίες προτού προχωρήσουν στην διανομή των επικίνδυνων αυτών τροφών.


Αλήθεια, τι χαρακτηρισμούς να χρησιμοποιήσεις για τους «ανθρωπιστές» της βιτρίνας που πήγαν να δηλητηριάσουν τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Λαύριο, στέλνοντας βρεφικές τροφές ληγμένες από τις 20 Απριλίου; Πως να χαρακτηρίσεις τους ανθρώπους που στις ιστοσελίδες τους διαφημίζουν αγαθοεργίες και ογκώδεις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, στέλνοντας στους πρόσφυγες τρόφιμα επικίνδυνα για την υγεία; Τι να πεις και τι να γράψεις που χρησιμοποιούν τα παιδιά των προσφύγων ως χωματερή ληγμένων τροφών; Ότι και να πεις λίγο θα είναι για την βρετανική ΜΚΟ με την επωνυμία «Share», που χτες έστειλε στο Κέντρο Φιλοξενίας Λαυρίου, 3000 συσκευασμένες μερίδες φαγητού για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών με ημερομηνία λήξης τις 20/04/2016.

Ήταν τυχερά τα προσφυγόπουλα, μιας και οι εθελοντές του Κέντρου Φιλοξενίας έλεγξαν τις ημερομηνίες που αναγράφονταν πάνω στις συσκευασίες προτού προχωρήσουν στην διανομή των επικίνδυνων αυτών τροφών. Σε δική μας επικοινωνία με τους αποστολείς της «ανθρωπιστικής βοήθειας» στο Λονδίνο, ακούσαμε πολλά και διάφορα για τη δυνατότητα κατανάλωσης τροφίμων και μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους και άλλες χρήσιμες αλλά δύσπεπτες πληροφορίες. Τώρα το πόσο αντέχει μια ληγμένη τροφή μπορεί κανείς να το διαπιστώσει μόνο αν την καταναλώσει και λειτουργήσει σαν πειραματόζωο επαληθεύοντας ή διαψεύδοντας την αγγλίδα κυρία που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Πέρα, όμως, από τις «τεχνικές λεπτομέρειες» για την βιωσιμότητα κάποιων τροφών η ουσία εξακολουθεί να βρίσκεται στην αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων που οι πόλεμοι τους οδήγησαν σε στρατόπεδα και καταυλισμούς προσφύγων. Άνθρωποι στο όνομα των οποίων κάποιοι κερδοσκοπούν, κάποιοι αυτοπροβάλλονται άκοπα και ανέξοδα και κάποιοι πουλάνε ανθρωπισμό με ημερομηνία λήξης. Και αυτό αφορά άπαντες. Είτε μοιράζουν χαλασμένα κοτόπουλα που περίσσεψαν από άλλους καταυλισμούς, είτε μουχλιασμένες πατάτες, είτε ληγμένες τροφές made in UK.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)