to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 28.02.2016

Κοινωνία

Άνθιμος: «Διωγμός» η εντολή Φίλη που «απαγορεύει να μιλούν οι μητροπολίτες σε σχολεία»

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έκανε λόγο για "διωγμό που έχει αρχίσει ανεπίσημα και προχωρεί να επισημοποιηθεί" και προανήγγελε ότι με το θέμα θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος.


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σύμφωνα με το romfea.gr, μίλησε για "διωγμό που έχει αρχίσει ανεπίσημα και προχωρεί να επισημοποιηθεί".

"Ενας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε", τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης.

Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος ανέφερε: "Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν."" είπε ο Παναγιώτατος.

"Όταν έφτασε εκεί, η διεύθυνση δεν του επέτρεψε να μιλήσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου" ανέφερε ο κ. Άνθιμος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε: "Είναι δυνατόν στην Ελλάδα των τόσων Μητροπολιτών, πατέρων, κληρικών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, είναι δυνατόν να λέμε σε εκπροσώπους της Εκκλησίας δε μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά; Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα "

"Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί. Την άλλη εβδομάδα έχουμε σύγκληση της Ιεραρχίας για να δούμε διάφορα θέματα όπως και αυτό που συνέβη με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας" πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

*Διαβάστε τη διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που προκάλεσε τις αντιφράσεις του Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)