to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 29.12.2022

Αθλητισμός

Αντετοκούνμπο: «Κερδίζουμε μαζί, χάνουμε μαζί»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε πάρα πολύ αλλά ξέμεινε από δυνάμεις στο United Center και οι Μπακς ηττήθηκαν στην παράταση από τους Μπουλς με 119-113 (κ.α. 106-106).


 Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο «Giannis» δήλωσε ευχαριστημένος με την απόφαση να πάρει το κρίσιμο σουτ της ομάδας του στα 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ενώ ανέλαβε ευθύνη στην λάθος πάσα στο τέλος του αγώνα λέγοντας πως έπρεπε να πασάρει καλύτερα η να καλέσει τάιμ άουτ. Όσον αφορά στην αστοχία της ομάδας είπε ότι εμπιστεύεται τους συμπαίκτες του καθώς κάποιες ημέρες τα σουτ θα μπουν, άλλες όχι.

Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Αντετοκούνμπο είπε:

Για το τι πρέπει να κάνουν οι Μπακς στη συνέχεια: «Πρέπει να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις, να είμαστε επιθετικοί. Πρέπει να τρέξω την ομάδα, να δίνω τις σωστές πάσες, να δημιουργώ ανοιχτά σουτ για τους συμπαίκτες μου και ανοιχτά σουτ για τον εαυτό μου».

Για τα άστοχα τρίποντα των συμπαικτών του και το πως προσπαθεί να τους βοηθήσει: «Αφορά αυτούς. Τους εμπιστεύομαι, παίζουμε ομαδικό μπάσκετ, παίζουμε μαζί. Κερδίζουμε μαζί, χάνουμε μαζί. Κι εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου, η οποία είναι να μοιράζω πάσες, να έχω την προσοχή πάνω μου και να βρίσκω τον ελεύθερο συμπαίκτη μου. Κάποιες ημέρες τα σουτ θα μπουν, άλλες όχι. Όσο κάνω τη δουλειά μου, συνεχίζω να δημιουργώ, παραμένω επιθετικός, είναι όλα καλά, μπορώ να πάω στο σπίτι μου και να κοιμηθώ».


Για τη λάθος πάσα στο τέλος του αγώνα: «Προσπάθησα να τη δώσω στον Γκρέισον, ο ΝτεΡόζαν παρενέβη, πάσαρε στον Ντοσούνμου. Την πρώτη φορά που το κάναμε, έγινε φάουλ στον Γκρέισον. Ένιωσα ότι έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό, να πάρει την μπάλα είτε ο Χιλ, είτε ο Κόνατον. Τους είδα, αλλά δεν ήταν έτοιμοι να πάρουν την μπάλα, οπότε η μόνη διαθέσιμη πάσα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν στον Γκρέισον. Η ευθύνη είναι δική μου, έπρεπε να πασάρω καλύτερα ή να καλέσω τάιμ άουτ. Νομίζω ότι οι Μπουλς κατάλαβαν το play αμέσως».

Για το αν το παιχνίδι κρίθηκε σε αυτή τη φάση: «Ήταν ένα σύνολο πραγμάτων πραγμάτων. Είχαμε προβάδισμα 11 πόντων με 2:18 να απομένει; Είναι πολλά πράγματα μαζί, έβαλαν κάποια σουτ, ήταν εύστοχοι από τις βολές, ενώ στην άλλη πλευρά εμείς αστοχήσαμε. Κάποια τρίποντα μπήκαν και βγήκαν».

Για τις παραβάσεις βημάτων που του σφυρίζουν τελευταία: «Δεν ξέρω, αν το σφυρίζουν, δεν διαμαρτύρομαι. Θέλω να παίζω μπάσκετ. Αν είναι βήματα είναι βήματα, αν είναι φάουλ είναι φάουλ, Ό,τι βλέπουν, ελπίζω να είναι η πιο σωστή απόφαση. Είναι όπως και εμείς, προσπαθούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να βάλουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε, αλλά στο τέλος κάνουμε ένα λάθος. Είναι και αυτοί άνθρωποι, κάποιες φορές θα πάρουν εκπληκτικές αποφάσεις. Ακόμη και αν δεν συμφωνώ, δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που θα αποφασιστεί κάτι, δεν μπορείς να το αλλάξεις. Δεν έχω δει κανέναν να διαμαρτύρεται όταν του χρεώσουν βήματα και να λένε οι διαιτητές α ναι δεν είναι τελικά. Εγώ προσπαθώ να ελέγξω όσα μπορώ».

Για το πως διαχειρίστηκε την παράταση έχοντας ήδη 5 φάουλ: «Πρέπει να είσαι προσεκτικός. Ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει να παίρνει επιθετικά φάουλ. Ο Γουίλιαμς ξέρει να τα κερδίζει, ο ΝτεΡόζαν, ο Βούτσεβιτς ή ακόμα και ο Καρούσο που δεν έπαιζε σήμερα, αλλά είναι ένας από αυτούς τους παίκτες. Πρέπει να είσαι σούπερ προσεκτικός».

Για το τελευταίο σουτ του, με το step back: «Ήλπιζα να μπει, δεν έγινε, αλλά είμαι ευχαριστημένος με την απόφασή μου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)