to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 15.12.2022

Πολιτική

Ανταλλαγή δηλώσεων Μητσοτάκη και ΠΑΣΟΚ για τον «Δούρειο Ίππο» της Καϊλή

 Απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις δηλώσεις Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ χρέωσε στον Ν. Ανδρουλάκη σκοπιμότητα ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε την επιδίωξή του να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής απάντησε σε αυστηρούς τόνους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την σκληρή κριτική που άσκησε από τις Βρυξέλλες στον Νίκο Ανδρουλάκη για την αναφορά του «περί δούρειου ίππου« στην υπόθεση Καϊλή.

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Μητσοτάκη

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν. Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τα θέματα διαφάνειας και ήθους είναι αδιαπραγμάτευτα γι’ αυτό και η Ε. Καϊλή διαγράφηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο της ανακοίνωσης της έρευνας εις βάρος της.

Σε ηθικά θέματα είμαστε άτεγκτοι και δεν στήνουμε μηχανισμούς συγκάλυψης.

Μακάρι να μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο και ο πρωθυπουργός των Πάτσηδων, των ανιψιών και των κολλητών, των απευθείας αναθέσεων, της αγαστής υπόγειας συνεργασίας με τα ακροδεξιά σταγονίδια, των παρακολουθήσεων και της τελειοποίησης όλων των νοσηρών πρακτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν να μην ξαναζήσουν τον εφιάλτη της κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου και δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον από την ανέλεγκτη εξουσία του κ. Μητσοτάκη».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Πανικός και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Qatargate κάνοντας λόγο πως «με τις πρόσφατες εξελίξεις, η αξιοπιστία της πολιτικής πλήττεται και η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς -και ειδικά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς- βάλλεται με τα πολύ στενάχωρα γεγονότα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία ελπίζω πολύ γρήγορα η Δικαιοσύνη εδώ στο Βέλγιο να εξιχνιάσει. Δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα για το θέμα αυτό. Μια φράση θα πω μόνο: ότι δείχνει και πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία».

«'Ακουγα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για να οικοδομηθεί η προοδευτική διακυβέρνηση. Νομίζω ότι το είπε πολύ καθαρά. Ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να είμαστε ξεκάθαροι εδώ και να το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

Οι επιλογές λοιπόν έχουν γίνει και αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει στο κάτω-κάτω να το πει με ειλικρίνεια και με απόλυτη σαφήνεια, αντί να μάς το λέει με μισόλογα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε δε και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ένας πρώην πρωθυπουργός δεν προσφέρει υπηρεσίες στην χώρα του όταν τη δυσφημεί, αναφερόμενος σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά».

Διαβάστε ακόμη:

Η Καϊλή ήταν έτοιμη να ανακοινώσει προσχώρηση στη ΝΔ - Η «γαλάζια» στήριξη στον δρόμο για την αντιπροεδρία του ΕΚ

Έρευνα από την οικονομική εισαγγελία και στην Ελλάδα για την Εύα Καϊλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)