to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 08.10.2014

Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: "Στρίψαμε το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης"

Ιδιαίτερα αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση που πραγματοποιείται στο Μιλάνο, αναφερόμενος στις πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας (του 27%!).


Με τον «αέρα» του success story εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την Απασχόληση, στο Μιλάνο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κυβερνητικές επιτυχίες, χάρη αφενός στις θυσίες του λαού, αφετέρου στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συνεχίζονται να υλοποιούνται.

«Απευθύνομαι σε εσάς, ως ο πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε..

Όμως, με βλέπετε αισιόδοξο, γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης», είπε καταρχάς ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Στην Ελλάδα φεύγουμε πλέον από την κρίσιμη, αλλά πολύ δύσκολη περίοδο, των έξι ετών ύφεσης. Αυτό το τρίμηνο, η οικονομία μας για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, γυρίζει σε θετικό πρόσημο και η ανάπτυξη το 2015 θα είναι ισχυρή και βιώσιμη… Μια τολμηρή δημοσιονομική και διαρθρωτική ατζέντα έχει ήδη υλοποιηθεί και οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αποδίδουν στην πραγματική οικονομία».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ανεργία, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, παρατήρησε, ωστόσο, πως «ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το ποσοστό της μειώνεται πλέον σταθερά τρίμηνο με το τρίμηνο» και πως «όλες οι προβλέψεις -όπως ακόμα και η πρόβλεψη του ΔΝΤ- δείχνουν ότι θα αποκλιμακωθεί ταχύτερα στο επόμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στις πολιτικές, που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση για την αύξηση του δείκτη απασχόλησης, στάθηκε ιδιαίτερα, στο «Εθνικό Σχέδιο για την απασχόληση, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα προγράμματα προώθησης της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνσης των start-ups εταιρειών», όπως και σε «προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, προγράμματα μαθητείας νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, στην πρόσβαση σε πύλες πληροφοριών».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το πρόγραμμα voucher εισόδου στην εργασία για ανέργους ηλικίας 18 έως 24, ώστε να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Η Ευρώπη πρέπει να μεταδώσει στους λαούς μας μια ελπίδα χειροπιαστή που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια, ανάπτυξης εργασίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής. Μια ελπίδα η οποία θα συνοδεύεται από πόρους, αλλά κυρίως από αποφασιστικές πολιτικές βασιζόμενες σε σύγχρονα, έξυπνα εργαλεία.

Μόνον μια τέτοια πολιτική μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά τη διαρθρωτική προσαρμογή που έχουμε επιτύχει. Μόνον μια τέτοια πολιτική μπορεί να διασφαλίσει ότι οι θυσίες των λαών της Ευρώπης μπορούν να αποδώσουν ένα νέο μοντέλο βιώσιμης και δυναμικής ανάπτυξης».
 
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)