to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 10.06.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Δραχμή σημαίνει θάνατος

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε απλά μαθήματα αντι-λαϊκισμού...


«Δραχμή σημαίνει αυτή τη στιγμή θάνατος» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ενώ πρόσθεσε πως το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή» αλλά «Ευρώπη ή δραχμή».

Υπό τις παρούσες συνθήκες μία επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα οδηγούσε σε υποτίμηση της αξίας του κατά 50% ως 70%, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επανέλαβε ότι καταγγελία του μνημονίου σημαίνει ρήξη και επιστροφή στη δραχμή.

Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την σκληρή στάση υπέρ του ευρώ και μετά τις εκλογές, δήλωσε έμμεσα ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας «Δεν θέλουμε την ακυβερνησία, θέλουμε κυβέρνηση. Αλλά με έναν όρο, να είμαστε μέσα στο ευρώ».

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε κομβικής σημασίας υποθέσεις έχουν οδηγήσει σε έντονη πόλωση, στοιχείο φυσιολογικό όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Σαμαράς, δεδομένου του διακυβεύματος.

Στη συνέντευξη του αναφέρθηκε, πέρα από το Μνημόνιο και την σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους, στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και την ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ. Ο κ.Σαμαράς επανέλαβε ότι προτίθεται να επεκτείνει την παροχή επιδόματος ανεργίας κατά ένα έτος, αλλά και να βοηθήσει να υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι για ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες και εφορίες.

Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό στην Ελλάδα να υπάρχει «λιγότερο κράτος» και στράφηκε κατά των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποιήσεις. Πρέπει «να χτυπήσουμε την καρδιά του σπάταλου κράτους», να υπάρξει «μικρότερο κράτος, πιο ευέλικτο κράτος και πιο έξυπνο», όπως υποστήριξε. Ο ίδιος, όπως είπε, στοχεύει στο να χτυπήσει την καρδιά του σπάταλου κράτους, αλλά όχι μέσω απολύσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)