to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 28.03.2019

Πολιτική

Αντ. Ρέλλας: Ιστορικά, η Αριστερά σχετίζεται με τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Για τις πολιτικές που παρεμποδίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία, καθώς και για το ζήτημα του φασισμού, μίλησε ο ακτιβιστής ΑΜΕΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Ρέλλας, προσθέτοντας ότι «στην Ιστορία της ανθρωπότητας, οποιοδήποτε ζήτημα είχε να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετίζεται με τους αγώνες που έχει δώσει ο χώρος της Αριστεράς»


Για τις πολιτικές που παρεμποδίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία, καθώς και για το ζήτημα του φασισμού, μίλησε ο ακτιβιστής ΑΜΕΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Ρέλλας, προσθέτοντας ότι «στην Ιστορία της ανθρωπότητας, οποιοδήποτε ζήτημα είχε να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετίζεται με τους αγώνες που έχει δώσει ο χώρος της Αριστεράς».

Μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» για τις συνθήκες που βιώνουν οι ανάπηροι, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «καθημερινά διεκδικούμε και ορατότητα και τη ζωή μας, να αποκτήσουμε περισσότερη ελευθερία στο δομημένο περιβάλλον που δεν μας περιλαμβάνει, δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην ίση παρακολούθηση των ΜΜΕ καθώς άνθρωποι με αισθητηριακές βλάβες (κυρίως τυφλοί και κωφοί) αποκλείονται».

Υπογράμμισε ότι «ο εκφασισμός των κοινωνιών της Ευρώπης πρέπει να χτυπηθεί» και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο «αποδεικνύει ότι υπάρχει διάθεση να παλέψουμε το τέρας και μέσα από την κεντρική πολιτική, μέσα από την Ευρώπη», καθώς οι ανάπηροι είναι η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα που βιώνει αποκλεισμό και διάκριση, με περισσότερους από 1 εκατ. ανθρώπους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο κ. Ρέλλας υπογράμμισε ότι στόχος είναι να κατανοήσουν οι πολίτες πως «το γεγονός ότι παρεμποδιζόμαστε στην καθημερινή εκπλήρωση από απλών ζητημάτων (να πάμε π.χ. στον φούρνο) μέχρι να πάμε σε ένα σχολείο, σε ένα θέατρο […] δεν σχετίζεται με τις βλάβες που έχουμε στα σώματά μας, αλλά με το γεγονός ότι η κοινωνία μας είναι δομημένη για ένα συγκεκριμένο ανθρωπομετρικό πρότυπο, της "κανονικότητας"».

Πρόσθεσε ότι κανείς δεν περισσεύει, από καμία κοινωνική ομάδα, και «οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία ανθρώπινη κοινωνία και το κράτος να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα […] για όλους τους ανθρώπους».

Τέλος τόνισε ότι «ο καπιταλισμός λειτουργεί με άγριους όρους που δεν συμπεριλαμβάνουν τον ανάπηρο εργάτη… προφανώς και είναι η Αριστερά που μάχεται για την ανατροπή αυτών των συσχετισμών».

«Αυτά δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε να τα πούμε, είμαστε περήφανοι […] μόνο έτσι θα εξανθρωπίσουμε μία κοινωνία άγρια, που εγκληματεί, που σκοτώνει τον Ζακ, τον δολοφονεί δύο και τρεις φορές, που επικροτεί τους δολοφόνους του -και όχι μόνο» κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)