to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 22.10.2021

Διεθνή

Αντ. Γκουτέρες: Οι αξίες δεν έχουν ημερομηνία λήξης

«Τα Hνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν πριν από 76 χρόνια, ως ένα όχημα ελπίδας για έναν κόσμο που έβγαινε από τη σκιά ενός καταστροφικού πολέμου», υπενθυμίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμά του για την 24η Οκτωβρίου, Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών.


   «Ο COVID- 19, οι πόλεμοι, η πείνα, η φτώχεια και η κλιματική έκτακτη ανάγκη μάς θυμίζουν ότι ο κόσμος μας απέχει πολύ από το να είναι τέλειος. Κάνουν όμως επίσης σαφές ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός», σημειώνει ο κ. Γκουτέρες και προσθέτει: «Πρέπει να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».

   Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογραμμίζει την ανάγκη: να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των ανθρώπων παγκοσμίως στα εμβόλια COVID-19, να προστατευθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των πιο φτωχών και των λιγότερο προνομιούχων, να επιδιωχθεί το τέλος των πολέμων, να αναληφθούν τολμηρές δεσμεύσεις για το κλίμα και να οικοδομηθεί μια παγκόσμια δικτυωμένη και αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως ο ίδιος την περιέγραψε στην πρόσφατη έκθεσή του «Η Κοινή μας Ατζέντα».

   Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπενθυμίζει ότι «οι αξίες που έχουν δώσει δύναμη στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών τα τελευταία 76 χρόνια -ειρήνη, ανάπτυξη, ανθρώπινα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους- δεν έχουν ημερομηνία λήξης» και καταλήγει το μήνυμά του αναφέροντας: «Καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, ας ενωθούμε για αυτά τα ιδανικά και ας κάνουμε πράξη την υπόσχεση, τις προοπτικές και τις ελπίδες που δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη».

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)