to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 06.10.2013

Διεθνή

«Ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα» συνέλαβαν δυνάμεις των ΗΠΑ στη Λιβύη

Ένα ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα, το οποίο καταζητείτο για τις βομβιστικές επιθέσεις το 1998 στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Κένυα και την Τανζανία, συνέλαβαν οι αμερικανικές δυνάμεις σε επιχείρησή τους στη Λιβύη, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αμερικανός αξιωματούχος.


Ο Ανάς αλ Λιμπί, συνελήφθη κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη, ανέφερε ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ωστόσο, όπως είπε, δεν κατάφεραν να συλλάβουν κανένα μέλος της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης, αλ Σαμπάαμπ, στη διάρκεια άλλης επιχείρησης τους στη σομαλική πόλη Μπαραγουέ.

Ο Λιμπί κατηγορείται για το φερόμενο ρόλο του στις βομβιστικές επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στην Ανατολική Αφρική, κατά τις οποίες 224 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε προσφέρει αμοιβή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Λιμπί.

Νωρίτερα, η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε άρθρο στην ιστοσελίδα της, όπου επικαλούμενη τις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ανώτερο μέλος της αλ Σαμπάαμπ είχε σκοτωθεί από ομάδα των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, κατά την ανταλλαγή πυρών σε παραθαλάσσια έπαυλη στη Σομαλία. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο, οι ειδικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αποσυρθούν προτού επιβεβαιωθεί οτιδήποτε.

Επίσης, η εφημερίδα ανέφερε πως αρχικά οι αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως οι κομάντο των ειδικών δυνάμεων είχαν καταφέρει να συλλάβουν το ηγετικό στέλεχος της αλ Σαμπάαμπ, μία εκτίμηση που στη συνέχεια αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό πρακτορείο via naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)