to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:56 | 22.04.2020

Κοινωνία

«Ανοσία αγέλης για τους ενοικιαζόμενους στις τράπεζες»

Κωφεύει η ΟΤΟΕ


Για πλήθος καταγγελιών σχετικά με διακριτική μεταχείριση εις βάρος των ενοικιαζόμενων/εργολαβικών τραπεζοϋπαλλήλων κάνει λόγο σε νέα ανακοίνωσή του (17/4/20) ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ), ο οποίος, με τις παρεμβάσεις του, «κατάφερε να αποτρέψει κραυγαλέες συμπεριφορές και να ενώσει τη φωνή του και με άλλες κατηγορίες εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα αυτή τη περίοδο, καλλιτέχνες, courier, κ.α.». 

Θα ήταν καλύτερα, τονίζει ο ΣΥΔΑΠΤΤ, να υπήρχε κοινή και συντονισμένη στάση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, ωστόσο, αν και το εν λόγω σωματείο έστειλε επιστολή προς την ΟΤΟΕ (στις 10/3/2020 και στις 27/3/2020), δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤΤ:

Ανοσία αγέλης για τους ενοικιαζόμενους

Συνάδελφοι –ισσες,

Με την έναρξη της κρίσης πανδημίας έχουμε δεχθεί πλήθος καταγγελιών για διακριτική μεταχείριση εις βάρος των συναδέλφων ενοικιαζόμενων/εργολαβικών τραπεζοϋπαλλήλων. Θεωρήθηκε σχεδόν αυτονόητο ότι οι ενοικιαζόμενοι δεν μπορούν να απαιτούν ότι τα μέτρα προφύλαξης θα εφαρμοστούν με την ίδια σχολαστικότητα και επιμέλεια και σε αυτούς. Οι ενοικιαζόμενοι θα έπρεπε να μείνουν στις θέσεις τους, στα γραφεία τους να στηρίξουν τη Τράπεζα η οποία δεν τους αναγνωρίζει καν ως υπάλληλούς της. Ρατσιστικές συμπεριφορές που είχαμε δει απέναντι σε ξένους συνανθρώπους μας εξαπλώνονται και από/προς ντόπιους.

Μόνο με την δύναμη του σωματείου μας καταφέραμε να αποτρέψουμε κραυγαλέες συμπεριφορές και καταγγείλαμε την ανοσία αγέλης σε ενοικιαζόμενους/εργολαβικούς. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη φωνή καταγγελίας όσο πιο δυνατή μπορούμε, προσπαθήσαμε να ενώσουμε τη φωνή μας και με άλλες κατηγορίες εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα αυτή τη περίοδο, καλλιτέχνες, courier, κ.α.

Θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε κοινή και συντονισμένη στάση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, ωστόσο αν και αποστείλαμε επιστολή προς την ΟΤΟΕ (στις 10/3/2020 και στις 27/3/2020), δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Συνάδελφοι, -ισσες απευθυνθείτε άμεσα στο Σωματείο για οποιοδήποτε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Είναι το πραγματικό μας στήριγμα για να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη ζωή μας. Στηρίξτε το σωματείο για να μπορεί να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλα τα αιτήματα. Στείλτε με email την αίτηση εγγραφής σας εάν δεν έχετε εγγραφεί ήδη. Σήμερα και όχι αύριο δώστε την συνδρομή των 3 ευρώ τον μήνα (Αρ. λογ. GR8501100800000008000497944) για να καλυφθούν τα έξοδα του, φροντίστε να ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)