to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 23.04.2018

Πολιτισμός

Άνοιξε τις «πύλες» του το «33ο Παιδικό – Νεανικό Φεστιβάλ 2018»

Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας του Βύρωνα ξεκίνησε


Με τραγούδια και χορούς άνοιξε την «αυλαία» του το «33ο Παιδικό – Νεανικό Φεστιβάλ 2018». Με την επιμέλεια των δασκάλων τους τα παιδιά διασκέδασαν με περίσσιο κέφι τους παρευρισκόμενους που απόλαυσαν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.

Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον εμβληματικό χώρο του «Κέντρου Μελέτης Χορού, Ι. & Ρ. Ντάνκαν» για την έναρξη του Φεστιβάλ της νεολαίας του Βύρωνα.

Το φετινό παιδικό φεστιβάλ, φέρει τον τίτλο: «Μάθημα Ανοιχτό». Κι αυτό το μάθημα, δεν θα το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά, αλλά τα παιδιά σ’ εμάς!

Αφήνουμε τα παιδιά, να μας οδηγήσουν σε όποιο μονοπάτι της φαντασίας τους θέλουν. Να μας μιλήσουν για ότι θέλουν!

Εμείς, το μόνο που έχουμε και οφείλουμε να κάνουμε, είναι να ανοίξουμε τις ψυχές και τα αυτιά μας σ’ αυτά που έχουν να μας πουν και να μας δείξουν και να γίνουμε οι καλύτεροι μαθητές τους, σ’ αυτό το μάθημα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης ο οποίος και δήλωσε τα εξής:

“Με μεγάλη χαρά, υποδεχόμαστε την έναρξη του Παιδικού - Νεανικού Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί για τον Δήμο μας, μια πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση –που εδώ και 33 χρόνια- αποσκοπεί στην πνευματική καλλιέργεια και τη ψυχαγωγία των παιδιών μας, αλλά των γονιών τους.

Πρόκειται για μια εκδήλωση – θεσμό, η οποία περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών, που υλοποιούνται από τον Δήμο Βύρωνα και τους φορείς του, σε ένα «πλούσιο» πρόγραμμα με πολιτιστικές δράσεις που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Και όλα αυτά σε ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά μας εκφράζονται, ονειρεύονται και δημιουργούν, με τους γονείς να απολαμβάνουν τις εκφράσεις των παιδιών τους.

Τα παιδιά μας έχουν πολλά να μας πουν με χρώματα, πηλό, μουσική, θεατρικό λόγο, χορό, για αυτό σας συμβουλεύω να τα ακούσουμε πολύ προσεκτικά.

Τώρα πια δεν προσφέρουμε εμείς στα παιδιά, αλλά τα παιδιά προσφέρουν σε εμάς.  Κάθε φορά που οι νέες γενιές απελευθερώνουν δημιουργικά την ενέργειά τους όλο και καλύτερες προσδοκίες γεννιούνται στην κοινωνία μας.

Είναι ηθικό χρέος της Δημοτικής Αρχής να μεταμορφώσει την πόλη πολιτιστικά για κάποιες ημέρες δίνοντας τη σκυτάλη στα παιδιά, μια διαδικασία από την οποία έχουμε να διδαχθούμε πολλά εμείς οι μεγάλοι. Συνειδητοποιούμε τις αλλαγές των γενεών, των εποχών και μαζί με αυτές τις αλλαγές των πολιτιστικών δράσεων, της μουσικής και των ήχων.

Ακολουθούμε αυτό που χαράσσεται από δασκάλους παιδιά και νέους και βλέπουμε κάθε χρόνο η πόλη να μεταμορφώνεται για μερικές ημέρες που την πρωτοκαθεδρία αποκτά στην καθημερινότητα η έκφραση των παιδιών.

Ένα «….μάθημα ανοικτό…» όπως είναι και ο τίτλος της φετινής γιορτής της νεολαίας που βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο, με την τέχνη προπομπό της απελευθέρωσης από τα «συμβατικά δεσμά» που θέτουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Πρέπει να αφήσουμε τη νέα γενιά να εκφραστεί και να δημιουργήσει ώστε να γεννηθεί η προσδοκία έλευσης καλύτερων ημερών για την κοινωνία μας. Η έναρξη του παιδικού φεστιβάλ ας αποτελέσει την απαρχή της ελπίδας.

Θα ήθελα να συγχαρώ εκτός από τα παιδιά και τους νέους που θα λάβουν μέρος και τους δασκάλους και καθηγητές που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή ενεργά, μεταλαμπαδεύοντας την πολύτιμη εμπειρία τους στους μαθητές τους.

Συγχαρητήρια και στους γονείς που παρά τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των δύσκολων συγκυριών που βιώνει η χώρα μας, είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι, καθοδήγησαν τη νεολαία της πόλης μας, με πίστη και μεθοδικότητα, σ’ αυτή την πολιτιστική ανάγκη των νέων γενεών να εκφραστούν, να κάνουν βήματα προόδου, σ’ ένα κόσμο που καλούνται να πλάσουν και να δημιουργήσουν, τον δικό τους χώρο αυτονομίας και ελευθερίας.”

Τους παρευρεθέντες χαιρέτισαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς, Λεμονιά Κλωνάρη και η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, Τόνια Σταυροπούλου, τονίζοντας η μεν πρώτη τη σημασία του Φεστιβάλ, καθώς και την αιμοδοσία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου η δε δεύτερη, την ιστορία του χώρου που φιλοξένησε την έναρξη του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα της έναρξης του φεστιβάλ είχε ως εξής:

μαθητές του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν καλωσορίζουν την Έναρξη του 33ου Παιδικού Νεανικού Φεστιβάλ …στη γλώσσα του χορού.

«Viva la musica» από τη χορωδία των μαθητών των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων.

Επιμέλεια –διδασκαλία: Κυριακή Τριανταφύλλου

Πιάνο: Ισμήνη Παντελάκη

(Με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων)

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου του τμήματος παραδοσιακών χορών παρουσιάζουν την παράσταση «Αφιέρωμα στη Σμύρνη».

Υπεύθυνος καθηγητής : Γιώργος Σταχίκας

Οι Σύλλογοι των Ηπειρωτών και Κρητών παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από τους τόπους τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Αγγέλης, εκ μέρους της παράταξης" Μαζί για τον Βύρωνα", η Δημοτική Σύμβουλος Πηνελόπη Δάφνη, οι Αντιδήμαρχοι: Λεμονιά Κλωνάρη, Μιχάλης Καραγιάννης, Χρήστος Σπυρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ελένη Βασιλοπούλου (Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δάφνης – Υμηττού), Σοφία Δασκαλάκη Βεχλίδου, Νικόλαος Κορρές, η αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν, Τόνια Σταυροπούλου, ο δ/ντης της δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Μοναστηριώτης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Βασίλης Τζιαφάς, από τον Σύλλογο Κρητών Βύρωνα, ο πρόεδρος Αντώνης Γοναλάκης και από την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα, η πρόεδρος Αλέκα Σώζιου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)