to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:33 | 24.07.2021

Πολιτισμός

Άνοιξε τις πύλες του το 29ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας στη Χαλκιδική

Κορυφαίοι καλλιτέχνες, επισκέπτες και κάτοικοι της Χαλκιδικής συναντιούνται και γιορτάζουν μαζί στη μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού, τo Φεστιβάλ Κασσάνδρας που άνοιξε και φέτος τις πύλες του.


Οι εκδηλώσεις άνοιξαν χθες με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου με πρωταγωνιστές τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Δημήτρη Πιατά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη κ.ά., σε σκηνοθεσία - χορογραφίες: Σοφίας Σπυράτου.

Το 29ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας διεξάγεται με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και θα φιλοξενήσει σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες της θεατρικής και της μουσικής σκηνής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας.

«Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση κηρύξαμε την έναρξη του 29ου Φεστιβάλ Κασσάνδρας, ενός θεσμού που παραμένει αγέρωχος με την πάροδο των χρόνων. Η φετινή διοργάνωση είναι μια σημαντική γιορτή του πολιτισμού στην οποία συμμετέχουν κορυφαία ονόματα του θεάτρου και της μουσικής προάγοντας, για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ της Κασσάνδρας σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας. Οι καλλιτέχνες που τους τελευταίους μήνες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, είναι έτοιμοι να μαγέψουν το κοινό που θα παρακολουθήσει τις θεατρικές και τις μουσικές παραστάσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ.

«Στηρίζουμε τον πολιτισμό και βοηθάμε τους ανθρώπους της τέχνης που επλήγησαν από την πανδημία, ενώ παράλληλα χαρίζουμε στους συμπολίτες μας, και στους επισκέπτες μέσα από ένα ποιοτικό πρόγραμμα λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς αφήνοντας για λίγο πίσω την εμπειρία που μας άφησαν οι καταστάσεις του χειμώνα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Κ.Ε.ΔΗ.Κ του δήμου Κασσάνδρας Ηρακλής Λειβαδιώτης που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Το 29ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας θα φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες έως και τις 20 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)