to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:34 | 25.08.2017

Κοινωνία

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του ο «Αγροτικός Αύγουστος 2017» στα Χανιά

Με κεντρικό σύνθημα «Όταν η παράδοση πιστοποιείται», άνοιξε απόψε τις πύλες του στα Χανιά ο «Αγροτικός Αύγουστος 2017».


Τα εγκαίνια της έκθεσης αγροτικών προϊόντων που φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην πλατεία 1866 πραγματοποιήθηκαν παρουσία του συνόλου των τοπικών αρχών από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.
«Θεωρούμε ότι μέσα από τις συνέργιες μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Και ως παράδειγμα φέρνω την αγροδιατροφική σύμπραξη της Περιφέρειας που έχει πιστοποιήσει με το σήμα Κρήτη 660 προϊόντα του νησιού, που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο» τόνισε κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ Αρναουτάκης
Από σήμερα έως και τις 31 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες του «Αγροτικού Αυγούστου» που οργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά κρητικά παραδοσιακά προϊόντα και να ενημερωθούν για την αξία της κρητικής διατροφής.
«Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά. Δεν επιδιώξαμε να προσθέσουμε ακόμη μία λαϊκή αγορά στα Χανιά, αλλά ενεργήσαμε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης. Τα προϊόντα μας πρέπει να έχουν την προστιθέμενη αξία που δικαιούνται και τη θέση που τους αρμόζει» επεσήμανε στη διάρκεια των εγκαινίων  ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.
«Ως Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θεωρούμε ότι ο «Αγροτικός Αύγουστος» αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την προβολή της πλούσιας αγροτικής παραγωγής μας. Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί, δίνοντας έμφαση σε πιστοποιημένα προϊόντα, που δίνουν προστιθέμενη αξία στον αγρότη και τον παραγωγό» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.
Στο  πλαίσιο του «Αγροτικού Αυγούστου» οργανώνονται και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Χανιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)