to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 15.03.2018

Πολιτική

Άνοιξε ο δρόμος για το κέντρο άθλησης και προπονητικού τουρισμού στο Τσιφλικάκι Καρδίτσας - Οι δηλώσεις Παππά - Αποστόλου

Έγινε αποδεκτό το σχετικό αίτημα από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας για παραχώρηση χρήσης 36 στρεμμάτων, στη συγκεκριμένη περιοχή


«Έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 60 παραχωρήσεις χρήσεων γης και ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Και όπως αντιλαμβάνεστε μετά την επίσκεψη που κάναμε στον συγκεκριμένο χώρο, έχουμε αποδεχθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας για παραχώρηση χρήσης 36 στρεμμάτων, στη συγκεκριμένη περιοχή που πριν λίγο επισκεφθήκαμε». Αυτά υπογράμμισε σήμερα το μεσημέρι από την Καρδίτσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, βρέθηκαν αρχικά στη Θέση Καρδιτσομαγούλα - περιοχή Τσιφλικάκι, στο πλαίσιο της παραχώρησης χρήσης ακινήτου εμβαδού 35,8 στρεμμάτων (αγροτεμάχιο), με σκοπό τη δημιουργία «Κέντρου 'Αθλησης και προπονητικού αθλητικού τουρισμού», στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Ο κ. Αποστόλου, συνέχισε, λέγοντας πως η αξιοποίηση του χώρου θα γίνει για την άθληση των νέων της ευρύτερης περιοχής Καρδιτσομαγούλας, όπως προβλέπεται στο σχέδιο συμφωνίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έχουμε τη χαρά, δεν παρέλειψε ο ίδιος να τονίσει να είναι κοντά μας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς, που τουλάχιστον σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν γενικότερα την επαρχία είναι ο πιο βασικός μας σύμμαχος της κυβέρνησης, για να προσθέσει: «Όλες οι παραχωρήσεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος γίνονται με συγκεκριμένους όρους. Οι όροι αυτοί προβλέπουν πότε θα υλοποιηθούν αυτά που στην παραχώρηση υπηρετούμαι, προβλέπουν και τις διαδικασίες, όχι μόνο, θα έλεγα υλοποίησης αλλά και λειτουργίας όλου αυτού που σήμερα συζητάμε». Ο ίδιος ανέφερε ότι «Έχουμε πάνω από 1.800.000 στρέμματα γης την οποία θέλουμε να αποδώσουμε για γεωργική δραστηριότητα. Αλλά και πάλι σας είπα χρήσεις, όχι κυριότητες».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, υπογράμμισε πως κεντρική στόχευση της προσπάθειας αναγέννησης της χώρας και της εξόδου από την κρίση είναι οι νέοι άνθρωποι να ξαναδεθούν με την επαρχία μας, με τις επαρχιακές πόλεις, με την αγροτική μας γη, για να εξηγήσει: «Για να γίνει αυτό χρειάζεται και η αξιοποίηση της δημόσιας γης και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Και νομίζω ότι με τον κ. Αποστόλου έχουμε μια συμπαγή πρωτοβουλία η οποία έρχεται ακριβώς να υπογραμμίσει αυτές τις δύο πτυχές».

Τέλος, τόνισε ο κ. Παππάς πως αυτή η κυβέρνηση στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα για το πώς αντιλαμβάνεται την αξιοποίηση της δημόσιας γης. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε πως πρόκειται για ένα προπονητικό κέντρο για νέους ανθρώπους που είναι το οξυγόνο της ζωής, προσθέτοντας πως μετά την παραχώρηση η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα κάνει τη μελέτη, ενώ έκανε λόγο και για δέσμευση ήδη ενός ποσού 500.000 ευρώ για το έργο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)