to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άνοιξε η γη και τον κατάπιε

Η αλήθεια είναι ότι μας είχε καλομάθει ο πρωθυπουργός μας και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχε γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια να τον βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο στο γυαλί με το λευκό του το πουκάμισο, με ύφος πατρικό, άλλοτε να μας επιβραβεύει κι άλλοτε να μας μαλώνει για τη στάση μας εν μέσω πανδημίας


Η αλήθεια είναι ότι μας είχε καλομάθει ο πρωθυπουργός μας και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχε γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια να τον βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο στο γυαλί με το λευκό του το πουκάμισο, με ύφος πατρικό, άλλοτε να μας επιβραβεύει κι άλλοτε να μας μαλώνει για τη στάση μας εν μέσω πανδημίας.

Αγαπημένη μας συνήθεια οι σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ενημερώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πώς τα πάει η χώρα με τον SARS-CoV-2 και για το πόσο υπερήφανος αισθανόταν με τον εαυτό του και τους χειρισμούς του. αι ακόμη πιο υπερήφανος κάθε φορά που έβγαινε στην τηλεόραση ο πρωθυπουργός ήταν ο στρατός των κονδυλοφόρων που μηχανεύονταν χίλιους και δύο λόγους για να τον αποθεώσουν για τη γενναιότητα, την προνοητικότητα, τη σοβαρότητα και την ευαισθησία του να ενημερώνει τους πολίτες τις κρίσιμες και δύσκολες για όλους εκείνες ώρες.

Κι αφού λοιπόν μας καλόμαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις τακτικές εκείνες τηλεοπτικές εμφανίσεις και τα μηνύματα -που οι κονδυλοφόροι μέσα στη σπουδή της αποθέωσης βάφτιζαν διαγγέλματα-, τώρα που τα πράγματα ζόρισαν ξανά, τον πρωθυπουργό μας λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε!

Κι άντε να πεις πως ήταν η αϋπνία των 48 ωρών που δεν του επέτρεψε να βγει να μας ενημερώσει για την τεράστια προσωπική του αλλά και εθνική επιτυχία των Βρυξελλών και τα δανεικά που κατάφερε να μας εξασφαλίσει. Αφού σαν άνθρωπος κι αυτός πρόλαβε και ξεκουράστηκε δυο ώρες, δεν βρέθηκε μια κάμερα να στηθεί μπροστά της να μας πει τι γίνεται και με την Τουρκία;

Δεν μπορεί να έχει βγει ολόκληρος ο τουρκικός στόλος και να περικυκλώνει ελληνικά νησιά, η ειδησεογραφία να παίρνει φωτιά με «κόκκινους συναγερμούς» και επιφυλακές στο στράτευμα και ο πρωθυπουργός να «αρμενίζει» το βραδάκι της Τρίτης στον Ωρωπό απολαμβάνοντας τις μελωδίες του Μίκη και να μην βρίσκει λίγο χρόνο να ενημερώσει τους πολίτες για το τι γίνεται. Δεν μπορεί μια ολόκληρη χώρα να ζει με τον φόβο και το άγχος ενός θερμού επεισοδίου και ο πρωθυπουργός να μην εμφανίζεται ούτε την Τετάρτη στη Βουλή για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία. Άφαντος. Όταν δεν υπάρχει βολικό αφήγημα, άφαντος. Ένας πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)