to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 06.03.2020

Κοινωνία

Άνοιξαν το κεφάλι ενός από τους νεοναζί που αποβιβάστηκαν στη Λέσβο

Μετά τις 11 το πρωί, οι νεοναζί έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ. Ενας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο «Ν» αυτόπτης μάρτυρας, που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.


Το παρών στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης έδωσαν το πρωί της Παρασκευής τουλάχιστον πέντε (νέο)Ναζί από τη Γερμανία και το κόμμα «Κίνημα Ταυτότητας», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Λέσβου «Στο νησί». Ωστόσο, είχαν ένα δυσάρεστο καλωσόρισμα.

Οι δυο Γερμανοί και δυο Αυστριακοί πολίτες πήγαν στην Αστυνομία δηλώνοντας ότι στις 11.30 το μεσημέρι, στην οδό Ερμού στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης δέχθηκαν επίθεση από ομάδα επτά κουκουλοφόρων οι οποίοι και τους χτύπησαν. Ένας δε από αυτούς προσήλθε και στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με ελαφρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι τέσσερις δήλωσαν «δημοσιογράφοι πατριωτικού περιοδικού» χωρίς όμως να μπορούν να αποδείξουν την επαγγελματική ιδιότητά τους.

Όπως έγινε γνωστό από μέσα ενημέρωσης, οι τέσσερις ήρθαν στη Λέσβο τις τελευταίες μέρες και σχετίζονται με την οργάνωση GENERATION IDENTITAIRE («Γενιά της ταυτότητας») με μέλη σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και Σερβία και σκοπό «να ενώσει την Ευρώπη κατά της λαθρομετανάστευσης».

Σύμφωνα με το Στο Νησί οι νεοναζί φώναζαν «Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Η εικόνα από τον ξυλοδαρμό του γερμανού νεοναζί κυκλοφόρησε και στα social media:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)