to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 30.11.2012

Πολιτική

"Ανοικτό" το Συνέδριο της "Δράσης" με αντίτιμο 10 ευρώ!

Με τη λέξη μεταρρύθμιση σε όλες τις πτώσεις, καλεί το νεοφιλελεύθερο κόμμα όλες τις "φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις" στο ανοικτό Συνέδριό του. Ελπίζουμε οι αναξιοπαθούντες ομάδες της "επιχειρηματικότητας" και της "περιβαλλοντικής ανάπτυξης" να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το υψηλό κόστος του εισιτηρίου.



Το συνέδριο των ultra μνημονιακών μπορεί να μην αφορά την πληττόμενη από την κρίση κοινωνία αλλά προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων και "προσωπικοτήτων" του "μεταρρυθμιστικού" μπλοκ που επιθυμεί περαιτέρω σύνθλιψη των εργαζομένων για χάρη μιας νεφελώδους "ευρωπαϊκής πορείας της χώρας" (μάλλον στο μυαλό των ακραίων νεοφιλελεύθερων Ευρώπη είναι το Μάντσεστερ του 19ου αιώνα).


Το συνέδριο περιλαμβάνει δύο μέρη: Το πρώτο μέρος αφορά την προοπτική για τη συνεργασία του μεταρρυθμιστικού χώρου. Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι από τη «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου, τη «Δημιουργία Ξανά» του Θάνου Τζήμερου, τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία» του Γρηγόρη Βαλιανάτου και από άλλες κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν οι προσκεκλημένες για το συνέδριο ευρωβουλευτές Σοφία ιντ Βελτ και Σεσίλια Βίλκστρομ της Ομάδας Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο οικονομολόγος Γιώργος Προκοπάκης και ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Αλεξάκος.
Το δεύτερο μέρος αποτελείται από συζητήσεις σε τρεις θεματικούς άξονες: την κοινωνική πολιτική, την επιχειρηματικότητα και την περιβαλλοντική ανάπτυξη.
Το «παρών» θα δώσουν επίσης ο οικονομικός αναλυτής και συγγραφέας Αρίστος Δοξιάδης, ο καθηγητής του ΕΜΠ και ιδρυτικό στέλεχος της «Πρωτοβουλίας Β» Γιάννης Καλογήρου και ο Γιώργος Δημαράς από τους Οικολόγους Πράσινους.


Πληροφορίες από ΑΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)