to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 21.01.2015

Κοινωνία

Ανοικτή επιστολή του Δικτύου "Σπάρτακος" στον Ν. Δένδια για τις εκλογικές άδειες των φαντάρων

Ανοικτή επιστολή στον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια και τον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Μανωλά απέστειλε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος", για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εκλογικές άδειες φαντάρων, καταγγέλλοντας "αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις".


Η πρωτοβουλία καλεί του στρατευμένους, "στην περίπτωση που δεν αναλάβει το ΓΕΣ την τεράστια ευθύνη του, να πάνε να ψηφίσουν και μετά να απευθυνθούν στα Φρουραρχεία απαιτώντας να τους καταβάλλουν το κόστος επιστροφής στις μονάδες. Διαφορετικά να μην φύγουν από τα Φρουραρχεία".

Παρατίθεται ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή του "Σπάρτακου":

"ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ Ν.ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ!

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Μανωλάς και ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εκλογικές άδειες των συναδέλφων φαντάρων στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και όχι μόνο.

Ενδεικτικό του τρομερού οικονομικού ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι, της βάρβαρης προσβολής των δημοκρατικών τους πιστεύω και δικαιωμάτων, αλλά και του αισθήματος αδικίας από τη διαφορετική αντιμετώπιση που υφίστανται είναι και το γεγονός ότι τη Δευτέρα 19/1 στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, 40 περίπου συνάδελφοι φαντάροι του 1ου τάγματος βγήκαμε μαζικά παραπονούμενοι (περίπου 40 άτομα) στην αναφορά για το ζήτημα των εκλογικών αδειών.

Σας θυμίζουμε το λόγο:

«Στις 29/12/2014 μας κάλεσαν να υπογράψουμε υπεύθυνες δηλώσεις για το αν επιθυμούμε να ψηφίσουμε στον τόπο καταγωγής μας ή αν θέλουμε να ενταχθούμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Όλα αυτά με την ενημέρωση ότι 23/01/2015, θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε με συλλογική άδεια και μετά με ατομικά φύλλα πορείας θα πηγαίναμε στις μονάδες μας .

Την Παρασκευή εμφανίστηκε ξαφνικά μια λίστα η οποία αναίρεσε όλα τα παραπάνω .

Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά: οι φαντάροι των οποίων η μονάδα μετάθεσης δεν είναι εκεί που ψηφίζουν ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ με δικά τους έξοδα να πάνε να ψηφίσουν και να γυρίσουν στην Σπάρτη ξανά.

Για παράδειγμα ένας φαντάρος από Θεσσαλονίκη με μετάθεση στον Έβρο πρέπει να ανέβει Θεσσαλονίκη να κατέβει Σπάρτη για να ανέβει πάλι Έβρο με ατομικά έξοδα, τουλάχιστον 70 ευρώ και ταλαιπωρία (προφανώς υπάρχουν και χειρότερα…). Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για έναν στρατιώτη που κατάγεται από την Κρήτη.

Μας λένε πως αν δε φύγουμε από το στρατόπεδο να πάμε να ψηφίσουμε με δικά μας έξοδα θα υποστούμε τις κυρώσεις την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία από εμάς δεν έχει φράγκο στην τσέπη .

Και σαν να μην έφτανε αυτό μας ανακοίνωσαν το εξής προκλητικό: ότι όσοι έχουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους φεύγουν με ατομικό φύλλο πορείας και πληρωμένα τα έξοδα , χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουν Σπάρτη…

Μας λένε δηλαδή ξεκάθαρα ότι για να αποφύγεις έξοδα και ταλαιπωρία πρέπει να σαι γονατιστός και υποταγμένος σε ένα οποιοδήποτε βύσμα (πολιτικό-στρατιωτικό-θρησκευτικό)».

Αρχηγέ ΓΕΣ Μανωλά και ΥΕΘΑ Ν.Δένδια σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Δεν είναι δυνατόν οι ταλαντεύσεις και οι αναθεωρημένες ενημερώσεις των στρατιωτών από τους υπεύθυνους αξιωματικούς να γίνουν η αιτία είτε να αποκλειστούν από την εκλογική διαδικασία είτε να τιμωρηθούν γιατί η οικονομική αδυναμία τους αφαίρεσε το δικαίωμα συμμετοχής, ως αποτέλεσμα όμως των διαφοροποιημένων στρατιωτικών αποφάσεων.

Αρχηγέ ΓΕΣ Μανωλά δεν είναι δυνατόν να συνδέσετε την παρουσία σας σε αυτό το αξίωμα με αυτή την κορυφαία αντιδημοκρατική πρόκληση και τη βάναυση αδικία.

Ο Στρατός μας λέτε σημαίνει Ισότητα. Ούτε βόλεμα των ημετέρων, ούτε φτιάξιμο όσων μπορούμε.

Ο Στρατός είναι υπεύθυνος για αυτή κατάσταση και η ηγεσία πρέπει να δώσει λύση.

Διαφορετικά ΑΓΕΣ Μανωλά θα πρέπει τη Δευτέρα 26/1 να τιμωρήσετε τους φαντάρους που δεν ψήφισαν για οικονομικούς λόγους, εξαιτίας όμως της αναθεώρησης των επίσημων ανακοινώσεων από τη διοίκηση του ΚΕΕΜ.

Ακούστε τι λένε οι συνάδελφοι από το ΚΕΕΜ:

«Εμείς σταθήκαμε αξιοπρεπώς ο ένας φαντάρος δίπλα στον άλλο για να διεκδικήσουμε το εξής:

· Εκλογική άδεια στις 23/1 και ατομικό φύλλο πορείας με τα έξοδα πληρωμένα

· Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία στους φαντάρους

· Η ψήφος είναι δικαίωμα μας , καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους φαντάρους».

ΑΓΕΣ Μανωλά και ΥΕΘΑ Ν.Δένδια, όπως αντιλαμβάνεστε σε αυτές τις εκλογές κρίνονται πολλά και οι φαντάροι, νέοι που ο στρατός εκμεταλλεύεται με τον πιο άγριο τρόπο και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιφύλαξε το πιο άσχημο παρόν και ένα ακόμη πιο δύσκολο μέλλον, έχουν κάθε δικαίωμα και ανάγκη να λάβουν μέρος.

Σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο, κανείς δε μπορεί να τους Απαγορέψει να ψηφίσουν.

Όμως για τους συναδέλφους στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, η συμμετοχή είναι αδύνατη εξαιτίας του Στρατού.

Εμείς καλούμε στους συναδέλφους φαντάρους στην περίπτωση που δεν αναλάβει το ΓΕΣ την τεράστια ευθύνη του, να πάνε να ψηφίσουν και μετά να απευθυνθούν στα Φρουραρχεία απαιτώντας να τους καταβάλλουν το κόστος επιστροφής στις μονάδες. Διαφορετικά να μην φύγουν από τα Φρουραρχεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και θυμίζουμε ότι όλοι, αργά ή γρήγορα, Κρινόμαστε!

Ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας θα κριθεί όπως και το σύνολο της κυβέρνησης για τα δεινά που προκάλεσαν στην λαϊκή οικογένεια και τους φαντάρους στις 25 Ιανουαρίου….

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)