to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 04.11.2015

Κοινωνία

Ανοιχτό κάλεσμα για στήριξη των προσφύγων από την κατάληψη Εμπρός

Ανακοίνωση της κατάληψης Εμπρός και ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση υλικών για τους πρόσφυγες


Το 1922 1,5 εκ. πρόσφυγες πέρασαν το Αιγαίο, προσπαθώντας να αποφύγουν τ' αποτελέσματα ενός πολέμου. Παππούδες και γιαγιάδες πολλών από εμάς που ζούμε σήμερα σ΄ αυτή τη χώρα σε συνθήκες ενός διαφορετικού πολέμου… οικονομικού.

Μια “άλλη” οικονομική κρίση στα μέσα του προηγούμενου αιώνα έδιωξε κι άλλους από μας σε ξένες χώρες για ένα καλύτερο μέλλον και μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

Οι ίδιοι λόγοι σπρώχνουν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν απ’ τις πατρίδες τους και σήμερα και πάντα.

Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δε μας αφορά.

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την τωρινή τραγική κατάσταση. Οι περιστάσεις είναι πολύ σκληρότερες, όχι μόνο γιατί το φαινόμενο είναι πολύ πιο μαζικό, αλλά, κυρίως, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσκρούουν, σε ένα τείχος θεσμικά κατασκευασμένο από την ευρωπαϊκή ένωση με συνένοχες όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι σχεδόν καθημερινές εικόνες φρίκης των διάσπαρτων πτωμάτων στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου. Όσοι φτάνουν εδώ ζωντανοί, έρχονται αντιμέτωποι με τη πείνα, το κρύο και τα περαιτέρω εμπόδια στη συνέχιση του ταξιδιού τους.

Και σαν να μην τους έφταναν όλ’ αυτά, υφίστανται και την εχθρική στάση των ξενόφοβων “νοικοκυραίων” και πολλές φορές τις επιθέσεις χρυσαυγιτών νεοναζί που αυτοχρίζονται προστάτες του έθνους.

 

Αν κάτι περνάει από το χέρι μας, αυτό είναι να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του πολέμου και να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενώνοντας τις δυνάμεις μας με κάθε άτομο, συλλογικότητα, αντιδομή που παλεύει για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα σε μια απάνθρωπη εποχή.

Η ανοιχτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός καλεί σε συγκέντρωση υλικών (φαγητού, εξοπλισμού, ρουχισμού κλπ) αναγκαίων για τη στήριξη των προσφύγων την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ.

Υπάρχει ανάγκη από: Γιαούρτια, νερά, τσάι, γάλα και χυμούς μακράς διαρκείας, λάδι, ψωμί, κονσέρβες (ψαρικά, φασόλια, καλαμπόκι κλπ), κρουασάν, μαρμελάδες, μέλι, φρέσκα λαχανικά, φρούτα εποχής Σκούπες, φαράσια, σφουγγαρίστρες, σακούλες σκουπιδιών, χειρουργικές μάσκες, γάντια μιας χρήσης Αντισηπτικά, χτένες, ξυράφια, οδοντόβουρτσες Κάλτσες, εσώρουχα, αδιάβροχα, γαλότσες, αθλητικά παπούτσια, Σακίδια πλάτης, sleeping bags, σεντόνια

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στην κατάληψη στέγης Νοταρά 26. 

------------------------------

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη με οριζόντια λειτουργία που βασίζεται στις αρχές της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης. Κάθε Κυριακή στις 7.00 μ.μ. γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα διαχείρισης και προγραμματισμού των εκδηλώσεων και διαμορφώνεται από κοινού η στάση της κατάληψης στα ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νοιάξιμο, αυτό είναι δυνατό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)