to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 18.04.2018

Κοινωνία

Ανοιχτό για τους πολίτες το Πεδίο του Άρεως

Γέμισε χαρούμενες φωνές και παιδικό παιχνίδι σήμερα (18/4) το πρωί η πλατεία Πρωτομαγιάς (δίπλα στον Άγιο Χαράλαμπο) στο Πεδίο του Άρεως, όπου μαθητές από δύο Δημοτικά σχολεία, την Δραπετσώνα και την Κυψέλη άνοιξαν την αυλαία υλοποίησης του προγράμματος kids athletics που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΣΕΓΑΣ.


Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, επεσήμανε:

«Με τη συμμετοχή τους στις αθλητικές εκδηλώσεις στο Πάρκο του Πεδίον του Άρεως εκατοντάδες μαθητές βιώνουν την χαρά του αθλητισμού. Το κίνητρο της χαράς της συμμετοχής στοχεύει στα οφέλη της άθλησης. Χαίρονται το Πάρκο και συμμετέχουν σε κάτι απλό, υγιεινό, αναζωογονητικό. Χωρίς να ενδιαφέρουν οι χρόνοι ή οι θέσεις τερματισμού. Είμαστε σε τροχιά αποκατάστασης, με στοχευμένες ενέργειες μπορούμε να κάνουμε το Πεδίον του Άρεως πόλο έλξης Αθλητισμού και Πολιτισμού.»

 
Ο στόχος είναι διπλός, αφού τα παιδιά μέσα από το kids athletics (με το παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα αγωνίσματα στίβου σε δρόμους, άλματα και ρίψεις) που συντονίζουν έμπειροι προπονητές του ΣΕΓΑΣ, όπως ο Παναγιώτης Χαραμής και ο Ανδρέας Τσώνης, οι μαθητές γνωρίζουν τον κλασικό αθλητισμό, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής επιτυγχάνει να φέρει τη νεολαία στο μεγάλο κεντρικό πάρκο της πρωτεύουσας, στην προσπάθεια που κάνει για την ανάπλαση και ανάπτυξή του. 

Στην πρώτη αυτή υλοποίηση του προγράμματος (από τις 24 Απριλίου ξεκινά επίσημα με τα σχολεία να έχουν κλείσει τις συμμετοχές μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου), στο πάρκο βρέθηκαν στελέχη της Περιφέρειας με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού Σπύρο Πάντζα και του ΣΕΓΑΣ με τον πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο και την Β΄ αντιπρόεδρο Ξένια Αργειτάκη, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με τους μικρύς μαθητές και τους μοίρασαν αναμνηστικά διπλώματα.   

«Θέλω να στείλω την καλημέρα μου σε όλους από το γεμάτο και πάλι ζωή Πεδίο του Άρεως. Η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε και την επιτυχημένη διεξαγωγή του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, διοργανώνουμε σήμερα στο Πεδίο του Άρεως και αγώνες kids athletics. Είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης Δημοτικού. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν επιβαρύνει καθόλου τον οικογενειακό προϋπολογισμό, διότι η δαπάνη καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, με τη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού του ΣΕΓΑΣ. Σκοπός της δράσης είναι η ενασχόληση των παιδιών με τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτά τα αγωνίσματα. Το kids athletics είναι μία από τις δράσεις που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Αττικής μέσα στο Πεδίο του Άρεως, για να μπορέσει να το ανοίξει στυς πολίτες, να το καταστήσει βιώσιμο και επισκέψιμο ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Πάντζας. 

Και τόνισε: «Το Πεδίο του Άρεως αποδεικνύει ότι έχει αλλάξει σελίδα, είναι έτοιμο να το επισκεφθεί ο κάθε κάτοικος του Λεκανοπεδίου και να αποδοθεί στην κοινωνία, σε αυτή που ανήκει. Το πάρκο λοιπόν ανήκει και πάλι στους Αθηναίους πολίτες».

Για τα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης γενικά του πάρκου, απαντά: «Από τις τόσες πολλές διαδικασίες που έχουμε κάνει για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία, γιατί όλα αυτά είναι και ένας διαγωνισμός ξεχωριστός, είναι οι εγκρίσεις από την αποκεντρωμένη διοίκηση, πλέον μπορούμε να πούμε ότι ναι, υπάρχει φύλαξη, υπάρχει συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, υπάρχει συνεργασία με φορείς οι οποίοι απομακρύνουν όλους τους ανθρώπους, τους ασθενείς του πάρκου που είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά, γίνεται μια συνεχής προσπάθεια και πιστεύουμε ότι η κορύφωση αυτής θα είναι το Φθινόπωρο του 2018.    

Ποιες άλλες δράσεις προετοιμάζει η Περιφέρεια για το πάρκο; «Όσον αφορά τον αθλητισμό, έχουμε κάνει συνεργασία με τις ομοσπονδίες χειροσφαίρισης και πετοσφαίρσης, αλλά και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπάρχουν επίσης πάρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπάρχει συμφωνία συνεργασίας με τη γαλλική Πρεσβεία που μόλις πριν λίγες ημέρες υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής αλλά και με τα ΤΕΦΑΑ».  

Και καταλήγει ο κ Πάντζας: «Πρέπει να βγάλουμε αυτή την εικόνα που τόσες δεκαετίες έχουν οι πολίτες της Αττικής, ότι εδώ έχουμε ένα πάρκο παραβατικότητας και άντρο ακολασίας. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και από τυς αιρετούς και από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, αλλά και όλα τα όργανα και τους φορείς της Πολιτείας να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής». 

Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε από την ατμόσφαιρα που συνάντησε στο πάρκο και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ο οποίος επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής διευρύνεται κάθε χρόνο και περισσότερο και από σήμερα έχουμε τη χαρά να ξεκινάμε μαζί το εντυπωσιακό kids athletics, εδώ στο Πεδίο του Άρεως, σε έναν εμβληματικό χώρο για την Αθήνα, όπου κάθε Τρίτη θα αποκτά ζωή με τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων να γνωρίζουν, παιζοντας, το στίβο. Είμαστε βέβαιαι ότι το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία, αφού ήδη έχουμε κλείσει τις συμμετοχές και τον Οκτώβριο και θεωρούμε ότι από τη δράση αυτή θα ωφεληθούν πρωτίστως τα παιδιά, δευτερευόντως ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά και ο ίδιος ο χώρος του πάρκου, που θα ζωντανεύει κάθε εβδομάδα». 

Ποιες άλλες δράσεις περιλαμβάνει η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια; «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια αφορά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, το kids athletics και ένα πρόγραμμα που το έχουμε ονομάσει `οι μαθητές γνωρίζουν το στίβο` και το οποίο ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά, την επόμενη σχολική περίοδο, σε στάδια του Λεκανοπεδίου Αττικής».

Το kids athletics εκτός της συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, από ποιους ακόμη υλοποιείται; «Το kids athletics πλέον υλοποιείται μόνο από τον ΣΕΓΑΣ με την συνεργασία των σωματείων μας είτε της Αυτοδιοίκησης και τώρα και της Περιφέρειας. Δυστυχώς η συνεργασία που είχαμε με το υπουργείο Παιδείας πριν κάποια χρόνια έχει διακοπεί, όχι με δική μας ευθύνη. Και οφείλω να πω ότι δεν αντιλαμβάνομαι και ακριβώς τους λόγους για τους οποίους έχει διακοπεί. Παρόλα αυτά ο ΣΕΓΑΣ εξακολουθεί να υλοποιεί το πρόγραμμα, όσο περισσότερο μπορεί και ευτυχώς και η αυτοδιοίκηση και τα σωματεία είναι ιδανικοί σύμμαχοι σε αυτό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)