to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 28.12.2020

Οικονομία

Ανοιχτό τώρα το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ανοιχτό να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως ζητούσαν επίμονα τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι επιχειρήσεις, άφησε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, το Σάββατο.

Σχολιάζοντας πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει καταθέσει αίτημα στους δανειστές να χαρίσει το 50% των τριών κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, ανέφερε ότι «ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει από τη Βουλή ότι θα δούμε σε ποιο ποσοστό και σε ποιους δεν θα είναι επιστρεπτέα η προκαταβολή» και προσέθεσε: «Εγώ είμαι υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να πληρώνει ο κόσμος τα χρέη του. Όμως είναι διαφορετικό να πιέσεις κάποιον για χρέη, για τα οποία ευθύνεται, αλλά είναι ανήθικο να τον πιέσεις να πληρώνει χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται. Όταν έχεις κλειστή την οικονομία, όταν εφαρμόζεις μέτρα καραντίνας, όταν στον άλλον δεν επιτρέπεις να ασκήσει ανεμπόδιστα την επαγγελματική του δραστηριότητα, όταν του πεις να πληρώσει αυτή τη στιγμή όλα του τα χρέη είναι και παράλογο και ανήθικο».

Διαβάστε σχετικά: Έφη Αχτσιόγλου: Να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα. «Η διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση είναι καταστροφική. Οι επιλογές της, αν και θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικές, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε φτωχοποίηση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ασφυξία, τα νοικοκυριά σε τεράστια δυσκολία και σε μία φοβερή συσσώρευση χρεών», είχε δηλώσει πρόσφατα η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι «πρέπει να συζητήσουμε τι θα γίνει με την πληρωμή και την αναστολή των χρεών στις τράπεζες. Υπάρχει μια απόφαση του εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών που λήγει την αναστολή στις 31 Δεκεμβρίου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)