to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:06 | 15.03.2019

Πολιτισμός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αναβολής της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα

Aνοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα που έχει μεταφερθεί για τις 8 το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου στο χώρο του Metropolis, όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρεία - Αντιδράσεις ακροδεξιών και παραεκκλησιαστικών κύκλων - Ο δήμος Πάτρας ακύρωσε τελευταία στιγμή την παραχώρηση αίθουσας για τη συναυλία


Aνοικτό είναι ακόμα το ενδεχόμενο αναβολής της συναυλίας των Rotting Christ που τελικά μεταφέρθηκε για τις 8 το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου στο χώρο του Metropolis στην Πάτρα, όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρεία GG Events. Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην «Αίγλη», εκδηλώθηκαν αντιδράσεις ακροδεξιών κύκλων, ο δήμος Πάτρας στο παρά 5' πήρε πίσω την παραχώρηση της αίθουσας επικαλούμενος «σοβαρό ηλεκτρολογικό πρόβλημα» και το αν θα γίνει ή όχι τελικά η συναυλία του γνωστού ελληνικού black metal συγκροτήματος αναμένεται να γίνει γνωστό αργότερο σήμερα.

Νωρίτερα, την Πέμπτη, η διοργανώτρια εταιρεία άφησε ανοικτό να ματαιωθεί η συναυλία του συγκροτήματος στην Πάτρα, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής: 

"Επειδή αντιμετωπίζουμε απίστευτα προβλήματα με την σωστή διεξαγωγή της συναυλίας αύριο το πρωί (σ.σ. Παρασκευή) στις 11.00 θα υπάρξει ανακοίνωση για την πραγματοποίηση ή αναβολή της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα. Ζητάμε συγνώμη από τους fan του συγκροτήματος για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τις τελευταίες ημέρες. Όποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει στη συναυλία μπορεί να επιστρέψει το εισιτήριο προπώλησης και να πάρει τα χρήματα του πίσω".

Η εξέλιξη αυτή, ήρθε μετά τις αποκαλύψεις πως υπάρχουν  παρεμβάσεις ακροδεξιών αλλά και θρησκευτικών κύκλων που επιθυμούν να ματαιωθεί και να μην γίνει ούτε σε άλλο χώρο.

Για νέο μεσαίωνα κάνει λόγο η διοργανώτρια εταιρεία που φέρνει στην Πάτρα το συγκρότημα «Σάπιος Χριστός»

Αντιδρά και ο χρυσαυγίτης υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, πήγε στον Μητροπολίτη

Σύμφωνα με το thebest.gr, υπήρξε και  παρέμβαση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας της "Χρυσής Αυγής" στον εισαγγελέα της Πάτρας προκειμένου να ακυρωθεί η συναυλία του συγκροτήματος που είχε προγραμματιστεί αρχικά για την "Αίγλη" της Βέσο Μάρε.Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Πατριωτικής Αυγής», Ανδρέας Νικολακόπουλος, που στηρίζεται από την «Χρυσή Αυγή», επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην γίνει η συναυλία. Στην συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο χρυσαυγίτης υποψήφιος Περιφερειάρχης, μαζί με 4 ακόμα άτομα, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ματαιωθεί η εμφάνιση του συγκροτήματος επειδή όπως υποστηρίζουν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών.

Στον χορό των αντιδράσεων μπήκε και η Μονή Εσφιγμένου η οποία με ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για έλευση… αντιχρίστων. Αναλυτικά αναφέρει: "Μετά από τα καρνα-βάαλ-ια λοιπόν, έρχονται οι αντίχριστοι οι οποίοι επέλεξαν την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και μεγάλης τεσσερακοστής και την Παρασκευή, των Α' Χαιρετισμών προς Την Παναγία μας για να…. "προσφέρουν πολιτισμό"… έχουν ενημερωθεί τόσο η Μητρόπολη Πατρών όσο και ο Δήμος ώστε να πάρουν θέση σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά ή οποία προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα».

Από την πλευρά της εταιρείας διοργάνωσης υπάρχει η πληροφόρηση ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον Δήμο από την εκκλησία για ακύρωση της συναυλίας.

Στο θέμα παρενέβη και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος,γράφοντας «οι λογοκριτές ξανάρχονται» με αφορμή αυτό και ένα ακόμη σχετικό κρούσμα:

 

Διαβάστε ακόμη:

Ακούστε ένα δείγμα της πιο πρόσφατης δουλειάς των Rotting Christ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)