to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 04.08.2016

Οικονομία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «ξεπαγώσει» το πόρισμα Καλούδη για τα «θαλασσοδάνεια» στα κόμματα

Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ανασυρθεί από το αρχείο το περίφημο πόρισμα του πρώην επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, Γεώργιου Καλούδη.


Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές που επικαλείται το altsantiri.gr«εφόσον κριθεί ότι προκύπτουν νέα στοιχεία και συντρέχουν οι προϋποθέσεις, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, (σ.σ. δηλαδή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου), μπορούν να ανασύρουν την πορισματική έκθεση (σ.σ. Καλούδη) από το αρχείο».

Την ίδια πληροφόρηση, ότι μπορεί να βγει από το… ψυγείο το πόρισμα Καλούδη, έχει, σύμφωνα με το altsantiri.gr, και ένα μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία διερευνά τους όρους δανειοδότησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτικών κομμάτων. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, είναι βέβαιο ότι πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους.

Τι αναφέρει το πόρισμα Καλούδη

Η πορισματική έκθεση Καλούδη, 44 σελίδων, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το πάρτι των κομματικών «θαλασσοδανείων», συνολικού ύψους 272,5 εκατ. ευρώ. Η προκαταρκτική εξέταση του κ. Καλούδη διήρκεσε πολλούς μήνες και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013.

Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2013, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίαςέφεραν νύχτα στη Βουλή τροπολογία, (με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37), η οποία αμνήστευε αναδρομικά τους τραπεζίτες που είχαν εκχωρήσει τα δάνεια στα κόμματα. Η υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ θα έβαζε τέλος στις διαπιστώσεις ενός πορίσματος – φωτιά.

Ο κ. Καλούδης πρότεινε την κακουργηματική δίωξη σε βάρος 50 υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, δέκα πολιτικών προσώπων, (μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), υπευθύνων ταμείων των δύο κομμάτων κλπ. Αν το πόρισμα δεν έμπαινε στο συρτάρι, το δρόμο προς το εδώλιο, πιθανότατα, θα ακολουθούσε όλη η… αφρόκρεμα του εγχώριου τραπεζικού κατεστημένου – χωρίς, βεβαίως, αυτό να σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος είναι και ένοχος…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)