to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 28.01.2021

Πολιτική

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 3ο lockdown άφησε ο Μητσοτάκης

Μήνυμα του πρωθυπουργού για επιστροφή περιοριστικών μέτρων όπως το click away λόγω της νέας έξαρσης του κορονοϊού. Τι είπε στο υπουργικό συμβούλιο. Οι εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια τους με την ΕΕ για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.


Με τα σενάρια για τρίτο lockdown να τίθενται ξανά στο τραπέζι της επιτροπής σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις επιδημιολογικές εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», εξήγησε.

Φωτογράφισε έτσι ουσιαστικά την επιστροφή του click away.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα ανοίξουν τελικά γυμνάσια λύκεια τη Δευτέρα.

«Δεν είναι, δηλαδή, η πολιτική βλέποντας και κάνοντας, είναι ακριβώς το αντίθετο. Βλέπουμε, ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας επίσης την ευχαρίστησή του για την δυναμική στάση που τηρεί η Κομισιόν στην διαπραγμάτευση για τις παραδόσεις των εμβολίων.

«Χαίρομαι διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι στο βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πολύ μεγάλη δύναμη η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην μπορεί να ασκεί την απαραίτητη επιρροή ή και πίεση στις μεγάλες εταιρείες για να είναι συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων στο οποίο είχαν δεσμευτεί», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «παρά τα προβλήματα με τις παραδόσεις παντού στην Ευρώπη, στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί παραπάνω από 220.000 συμπολίτες μας, για την ακρίβεια 221.206» και «υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για παραπάνω από 700.000 συμπολίτες μας».

«Ολοκληρώνεται η πρώτη δόση στους υγειονομικούς, στα κέντρα ηλικιωμένων, στους άνω των 85 ετών, αρχίζει ο κύκλος της δεύτερης δόσης, τώρα εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 ετών, εμβολιάζονται όμως και οριζόντια οι κάτοικοι των μικρών νησιών.Χθες ξεκίνησε η δράση στο Καστελόριζο, με την ευθύνη, την εποπτεία και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκεί στα μικρά μας νησιά θα εμβολιάσουμε το σύνολο των κατοίκων οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν», πρόσθεσε αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)