to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 19.11.2012

Πολιτική

Ανοιχτή συνέλευση του Διοικητικού Προσωπικού των ΑΕΙ-ΤΕΙ Τρίτη 20/11

Σε ανοιχτή συνέλευση του Διοικητικού Προσωπικού των ΑΕΙ-ΤΕΙ προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του Ν. 4093/2012 που προβλέπει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων ΔΕ Διοικητικού στο δημόσιο καλεί ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 10 π.μ. στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).


Ολόκληρο το δελτίο τύπου

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί σε Ανοιχτή Συνέλευση του Διοικητικού Προσωπικού των ΑΕΙ-ΤΕΙ την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 10 π.μ. στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με την υλοποίηση του Ν. 4093/2012 που προβλέπει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων ΔΕ Διοικητικού στο δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των ΑΕΙ-ΤΕΙ.
 
Κατόπιν απόφασης των Πρυτανικών Αρχών, μπήκε λουκέτο το πρωί της 19ης Νοεμβρίου, στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ (Προπύλαια) προκειμένου να εμποδίσουν την εφαρμογή της απόφασης της Γ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ για κατάληψή του και μετατροπή του σε Κέντρο Αγώνα τις μέρες της 48ωρης απεργίας 19-20/11. Οι Πρυτανικές Αρχές απαγορεύουν στους εργαζόμενους που απειλούνται με απολύσεις να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα στον εργασιακό τους χώρο, παραβιάζοντας ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.
 
Για εμάς, δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ΙΔΑΧ και μονίμων, κατηγοριών ΔΕ, ΠΕ, ΤΕ και ΥΕ, εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Εμείς ξέρουμε καλά, πως με τον πρώτο εργαζόμενο στο Δημόσιο που θα απολυθεί ανοίγει η πόρτα της εξόδου για όλους.
 
Είναι υπόθεση όλων μας να μην αφήσουμε να απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος.
 
Σας καλούμε να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο αγώνα με στόχο την ανατροπή της επιχείρησης διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου που προωθείται με σειρά μέτρων το τελευταίο διάστημα (Ν. 4009/2011, 4076/2012, μείωση κρατικής χρηματοδότησης, «κούρεμα» αποθεματικών, κ.α.).
 
Θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα που πλήττονται από τα ίδια μέτρα την Τρίτη, 20/1 στις 3μ.μ. στα Προπύλαια
  
Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ του συλλόγου της 15ης Νοεμβρίου 2012
Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης ΕΚΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)