to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 05.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Ανοιχτή Συνέλευση για τη δημιουργία Δικτύου Αλληλεγγύης στο Βύρωνα

Μια ομάδα πολιτών του Βύρωνα ξεκίνησε μέσα στον Αύγουστο μια σειρά από δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, όπως συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, ρούχων, παιχνιδιών και βιβλίων για παιδιά. Τώρα προχωρούν σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στις 7:00 μμ στη «Λαμπηδόνα» προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μόνιμο δίκτυο αλληλεγγύης στη γειτονιά τους. Ακολουθεί ολόκληρο το κάλεσμα της ομάδας.


Όλοι και όλες μαζί να οργανώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη στο Βύρωνα! Τα Μνημόνια που επιβάλλουν η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στην ανέχεια. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι όχι μόνο δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια αλλά δυσκολεύονται ακόμα και να εξασφαλίσουν την καθημερινή διατροφή τους. Φραγμό σε αυτόν τον κατήφορο της κοινωνικής εξαθλίωσης μπορεί να βάλει μόνο ο μαζικός λαϊκός αγώνας. Ωστόσο, μαζί με την αντίσταση πρέπει να δούμε και πώς θα οργανώσουμε την αλληλεγγύη, δηλαδή με ποιους τρόπους θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που ΤΩΡΑ (και όχι αύριο) δυσκολεύονται να καλύψουν τις βιοτικές ανάγκες τους.


Εμείς, μια ομάδα πολιτών του Βύρωνα, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε μέσα στον Αύγουστο μια σειρά από δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης σε όσους και όσες αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες λόγω μνημονίων και κρίσης.


Πρώτη δράση ήταν η συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (λαδιού, ζυμαρικών, οσπρίων, καφέ, μελιού, γάλακτος) για να προσφερθούν σε οικογένειες της γειτονιάς που έχουν ανάγκη. Ήδη τα πρώτα πακέτα τροφίμων δόθηκαν σε συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έχουν δει τις συντάξεις και τους μισθούς τους να κόβονται δραματικά. (Η συγκέντρωση τροφίμων συνεχίζεται προσωρινά στο χώρο της «Στάση Βύρωνα», Χρυσοστόμου Σμύρνης 143 - 151, τηλ. 210 7613239, Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 π.μ.-12:00 μ. και 19:00-21:00, Σάββατο: 10:00 π.μ.-12:00 μ.)


Δεύτερη δράση ήταν η συλλογή ρούχων σε καλή κατάσταση, παιχνιδιών και βιβλίων για παιδιά. Ήδη έχουμε μαζέψει τις πρώτες ποσότητες και σύντομα θα οργανώσουμε τη διανομή τους.


Ωστόσο, αυτές οι πρώτες δράσεις πρέπει να ανοιχτούν, να οργανωθούν, να αποκτήσουν πρόσθετα περιεχόμενα και να πάρουν τη μορφή ενός μόνιμου Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα. Γι' αυτό το λόγο καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στις 7:00 μμ στη «Λαμπηδόνα» (Άλσος Αγίας Τριάδας).


Προτείνουμε το υπό διαμόρφωση δίκτυο να στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:


·Να παρέχει βοήθεια σε όποιον και όποια έχει ανάγκη χωρίς αποκλεισμούς.


·Να εφαρμόσει την έμπρακτη αλληλεγγύη ως μέσο ενεργοποίησης των πολιτών και όχι ως «ελεημοσύνη» που οδηγεί στην αδράνεια.


·Να έχει ως όργανο λήψης αποφάσεων τη συνέλευση των ίδιων ανθρώπων που συμμετέχουν και σηκώνουν το βάρος των πρακτικών αναγκών.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)