to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:39 | 30.09.2013

Κοινωνία

Ανοιχτή συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του γενικού νοσοκομείου Λάρισας την Τρίτη

Ανοιχτή Συγκέντρωση Πληροφόρησης και Συμπαράστασης για το Νοσοκομείο μας, τη Δημόσια Υγεία και τους Ανασφάλιστους, Τρίτη 1 Οκτώβρη 2013, ώρα 8 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2013 στο αμφιθέατρο του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας συναντήθηκαν πολίτες της Λάρισας και εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων του νομού, με κεντρικό θέμα συζήτησης: την φθίνουσα κατάσταση στην οποία συστηματικά οδηγείται το νοσοκομείο των Λαρισαίων, την προοπτική λειτουργίας του και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στο σύνολό της. Συμμετείχαν οι παρακάτω οργανώσεις και σύλλογοι:

Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ)

Σωματείο Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

Σύλλογος Καρδιοπαθών Ν. Λάρισας

Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Λάρισας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας

Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Παιδιών με Σύνδρομο Down

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό

Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία

Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Λαρίσης (ΤΕΕ)

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Λαρίσης

Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης»

Ομάδα Νέων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 «The Diabetistas»

Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία»

Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών

Από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων, διαπιστώθηκε ως κοινή πεποίθηση ότι:

• Η λειτουργία του νοσοκομείου βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της μεθοδευμένης υποστελέχωσής του, της συνεχιζόμενης από ετών υποχρηματοδότησής του και τις τεράστιες – και πλέον επικίνδυνες για την ζωή – ελλείψεις σε υλικά πρώτης γραμμής, αντιδραστήρια και λοιπό εξοπλισμό

• Η προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας εντείνεται με προφανή σκοπό την πλήρη λειτουργική κατάρρευσή του και ουσιαστικά το κλείσιμο τόσο του Νοσοκομείου όσο και δύο τουλάχιστον από τα Κέντρα Υγείας του νομού…

• Στην προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν στην κοινή γνώμη οι θεσμικοί (και εξωθεσμικοί) αυτουργοί, χρησιμοποιούν επιλεκτικά ή κατασκευασμένα στοιχεία και δείκτες!!!

• Η δημόσια υγεία βάλλεται στο σύνολό της. Αντιμετωπίζεται πια ως αγοραίο εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προσφέρεται δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο σ’όλους τους ανθρώπους. Ήδη καμιά παροχή υγείας δεν προσφέρεται σε περισσότερους από 3.000.000 ανασφάλιστους συνανθρώπους μας!

Αποφασίστηκε:

Η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα των Λαρισαίων Πολιτών με κεντρικούς στόχους:

Την σωτηρία, την ουσιαστική αναβάθμιση και την λειτουργική αυτονομία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Δεν γίνεται αποδεκτή καμιά απόλυση ή κινητικότητα του προσωπικού, κανένα κλείσιμο κλινικής και καμιά μείωση κλινών! Διεκδικούμε την αναγκαία χρηματοδότηση και την κάλυψη με μόνιμες προσλήψεις των τεράστιων αναγκών σε προσωπικό, σε σύγχρονο εξοπλισμό και τις αναγκαίες προμήθειες σε υλικά, αντιδραστήρια και φάρμακα.

Την υπεράσπιση και διεκδίκηση της λειτουργικής αναβαμισης των Κέντρων Υγείας, των Περιφερικών Ιατρείων και των υπόλοιπων δομών της δημόσιας υγείας της περιοχής μας.

Την ελεύθερη πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας – ασφαλισμένων και μη – στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Την διεύρυνση της Επιτροπής με εκπροσώπους από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τις συλλογικότητες και τους υπόλοιπους φορείς του νομού μας.

Διεκδικούμε άμεσα έκτακτες ειδικές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων του νομού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με κεντρικό ζήτημα «Το μέλλον του νοσοκομείου μας»

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του νομού μας να ενημερωθούν σφαιρικά και αντικειμενικά και να συμμετέχουν ενεργά με τακτικές συναντήσεις μαζί μας για κοινή δράση και αντίσταση – στις επικίνδυνες για την υγεία όλων μας – πρακτικές της κυβερνητικής πολιτικής και των διορισμένων οργάνων της.

Ανοιχτή Συγκέντρωση Πληροφόρησης και Συμπαράστασης για το Νοσοκομείο του Νομού μας, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Τρίτη 1 Οκτώβρη 2013 και ώρα 8 το βράδυ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)