to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:07 | 23.03.2013

Ανοιχτή Πόλη: Συνάντηση ενημέρωσης και διαμόρφωσης κατευθύνσεων δράσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Συνάντηση ενημέρωσης και διαμόρφωσης κατευθύνσεων δράσης Τρίτη 26/3, 7.00 μ.μ. Πολυχώρος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Ανοιχτή Πόλη


ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

ΦΟΡΟΙ,  ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΚΟ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ»

Το θέμα των  υπερχρεωμένων νοικοκυριών αποτελεί κοινή προτεραιότητα της Ανοιχτής Πόλης, των οργανώσεων της Α΄ Αθήνας (σύμφωνα με το σχέδιο θέσεων για την εκλογή του νέου οργάνου), της Αλληλεγγύης για Όλους και των Δικτύων και Στεκιών Αλληλεγγύης στις γειτονιές. 

Εκατοντάδες άνθρωποι ζητούν καθημερινά βοήθεια στις σχετικές γραμμές ενημέρωσης, την ΕΠΟΙΖΩ, και τις οργανώσεις αλληλεγγύης. Εκτιμούμε ότι οι ανάγκες του κόσμου είναι τεράστιες και μπορεί να δημιουργηθεί ένα « Κίνημα Υπερχρεωμένων», που θ’ αναλάβει δράση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δικαστικούς αγώνες, αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προκύπτουν,  ακόμα  και με στάση πληρωμών (η οποία σήμερα γίνεται από χιλιάδες ανθρώπους αναγκαστικά). 

Η αντιμετώπιση της υπερχρέωσης συναντά μια σειρά  κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που κατατέθηκε στη βουλή και το νομοσχέδιο για τη στέγη που ετοιμάζεται. Συνδέεται με την εμπειρία του αγώνα για τα χαράτσια και το κίνημα «Δεν πληρώνω».

Η αλληλεγγύη μεταξύ των υπερχρεωμένων και το «Κίνημα των Υπερχρεωμένων» μπορεί να πάρουν σάρκα και οστά στις πλατείες, σε συνελεύσεις γειτονιάς, στα στέκια αλληλεγγύης, στους συλλόγους, αλλά και στις συνδικαλιστικές ή άλλες κοινωνικές οργανώσεις.

Σας καλούμε να παρουσιάσουμε τα στοιχεία και τη γνώση που έχουμε συλλέξει, να μοιραστούμε εμπειρίες που ήδη υπάρχουν και να δημιουργήσουμε ένα χάρτη απαντήσεων και δράσεων, απολύτως απαραίτητων για την ανάπτυξη των αγώνων.

Ραντεβού την Τρίτη 26/3, ώρα 7.00 μ.μ. , στον Πολυχώρο της Ανοιχτής Πόλης (Μέγαρο Ερμής - Πανεπιστημίου 56, Εμμ. Μπενάκη 9 & Γαμβέτα 1, 1ος όροφος)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)