to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 09.04.2020

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Στηρίζουμε την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου για το ζήτημα των αστέγων

«Η δημιουργία νέων δομών για τους άστεγους αποτελεί σημαντικό βήμα», τονίζει η δημοτική παράταξη της Αθήνας προσθέτοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν ακόμα σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης κτηριακού αποθέματος για κοινωνικές δομές. Καλούμε τον Δήμο να τις χρησιμοποιήσει»


«Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης η Ανοιχτή Πόλη είχε προτείνει την άμεση λήψη μέτρων προστασίας για τις πιο ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας όπως οι άστεγοι. Η δημιουργία των νέων δομών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς στην σωστή κατεύθυνση», τονίζει η δημοτική παράταξη της Αθήνας.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της τονίζεται ότι «είναι σίγουρο, όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος ανέφερε, ότι δεν αρκεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά έρχεται να καλύψει χρόνια κενά στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Αθηναίων».

Επιπλέον η Ανοιχτή Πόλη υπογραμμίζει ότι «είναι θετικό επίσης ότι στις συγκεκριμένες δομές αξιοποιήθηκαν και δυνατότητες που είχαν δημιουργηθεί από το πρόγραμμα του υπουργείο Εργασίας για τα αναξιοποίητα κενά κτήρια στο κέντρο της πόλης που ανήκουν σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Ακριβώς επειδή υπάρχουν ακόμα σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης κτηριακού αποθέματος για κοινωνικές δομές καλούμε τον Δήμο Αθηναίων να τις χρησιμοποιήσει».

«Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε την λειτουργία τόσο των συγκεκριμένων δομών όσο και στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου  σχεδίου για το ζήτημα των αστέγων και μέσα από την εθελοντική προσφορά των ανθρώπων της Ανοιχτής Πόλης» τόνίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, η Ανοιχτή Πόλη επισημαίνει ότι «οι άστεγοι συμπολίτες μας χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων μας. Μια μικρή πρώτη συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση είναι η προσπάθεια για την δημιουργία βιβλιοθήκης που θα λειτουργεί μέσα στην δομή φιλοξενίας. Όποιος ή όποια θα ήθελε να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει στο [email protected]».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)