to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 19.08.2012

left.gr

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Πρόθεση του Καμίνη η περιστολή λαϊκών κατακτήσεων

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης της Αθήνας, Ανοιχτή Πόλη.


Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει  το αιφνιδιαστικό σφράγισμα της δημοτικής αγοράς της Κυψέλης από την Δημοτική Αρχή και μάλιστα στα μέσα Αυγούστου. Ο χρόνος που επιλέχθηκε  δεν είναι τυχαίος, συνάδει με τις πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής, που κατοπτρίζουν κινήσεις αυταρχισμού και περιστολής  λαϊκών κατακτήσεων. 
 
Θεωρούμε ότι  η συγκεκριμένη επιχείρηση, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Ανδρέα Βαρελά και  την συνοδεία των ΜΑΤ, εντάσσεται σε μια συνολική κυβερνητική εκστρατεία η οποία, ενόψει των νέων σκληρών μέτρων, προσπαθεί να μετατοπίσει την δημόσια συζήτηση στο πεδίο της δήθεν ασφάλειας, του νόμου και της τάξης, πεδίο πολύ βολικό για την κυβέρνηση, αφού συνδυάζεται μεταξύ άλλων και με την καταστολή κατακτήσεων και με την περιστολή των αγώνων κατά των κυβερνητικών μέτρων. Μέτρα που δεν απέχουν από την υιοθέτηση φασιστικών και  ακροδεξιών πιέσεων.
 
Την ίδια στιγμή που τα οικονομικά του δήμου στερεύουν και οι κοινωνικές υπηρεσίες μαραζώνουν ή κλείνουν λόγω των μνημονιακών πολιτικών, η δημοτική αρχή επιλέγει κινήσεις επίδειξης αποφασιστικότητας πάνω στην αγορά της Κυψέλης, της οποίας η λειτουργία από τους κατοίκους συνεχίζεται απρόσκοπτα, σε αντίθεση με τις υπηρεσίες του δήμου. Η αποκατάσταση της αγοράς είναι προφανώς αναγκαία όπως και η συμβολή του δήμου. Μπορεί και πρέπει να γίνει στα πλαίσια διαβούλευσης με τη Συνέλευση Λειτουργίας  της αγοράς,  με τους κατοίκους και τους συλλόγους που λειτουργούν, με τεράστια επιτυχία, στον  χώρο έξι (6) ολόκληρα χρόνια και που χωρίς αυτούς, σήμερα, στη θέση της αγοράς θα βρισκόταν κάποιο πολυώροφο τσιμεντένιο κτήριο. 
 
 
Η Ανοιχτή Πόλη έχει καταθέσει προτάσεις για την αποκατάσταση της αγοράς καθώς και για την λειτουργία της  και θα συνεχίσει  να αγωνίζεται  για την υλοποίηση τους καθώς αυτές αποτελούν τη μόνη λύση  για τη δημοτική αγορά της Κυψέλης.    
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)