to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 16.03.2020

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Προτάσεις για την καλύτερη δυνατή προφύλαξη δημοτών και εργαζόμενων του Δήμου Αθηναίων

Την Παρασκευή, η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την καλύτερη δυνατή προφύλαξη τόσο των δημοτών όσο και των εργαζόμενων του Δήμου Αθηναίων από την απειλή του κορωνοϊού


Η δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ αναφέρει:

Την Παρασκευή, η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την καλύτερη δυνατή προφύλαξη τόσο των δημοτών όσο και των εργαζόμενων του Δήμου Αθηναίων από την απειλή του κορωνοϊού. Η πρώτη από αυτές ήταν η άμεση αναστολή για τουλάχιστον 14 ημέρες της λειτουργίας δημοτικών υπηρεσιών υποδοχής κοινού. Η αναστολή εξυπηρέτησης πολιτών στις περισσότερες υπηρεσίες αποτελεί ένα θετικό βήμα. Η συγκεκριμένη απόφαση όμως οφείλει να εφαρμοστεί και στα ΚΕΠ.

Όπως είναι γνωστό, τα ΚΕΠ είναι καταστήματα με ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα, ακόμα περισσότερο τώρα που διοχετεύονται σε αυτά πολίτες που βρίσκουν κλειστές τις πόρτες άλλων κεντρικών δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες έχουν αναστείλει ολικά ή μερικά την εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία. Επιπλέον, η δυνατότητα των καταστημάτων να ανταποκριθούν βρίσκεται σε οριακά σημεία, αφού λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω των ειδικών αδειών. Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, υπό αυτές τις συνθήκες, η συγκέντρωση κοινού στα ΚΕΠ συνιστά αυτονόητο κίνδυνο διασποράς του ιού που δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα ανεπαρκή μέσα προστασίας που είναι διαθέσιμα στα καταστήματα.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και τη δημοτική αρχή να ακούσουν τους εργαζόμενους και να ανασταλεί για αυτό το κρίσιμο διάστημα η φυσική παρουσία πολιτών στα ΚΕΠ, όπως και στις υπόλοιπες υπηρεσίες υποδοχής κοινού του Δήμου Αθηναίων, για το καλό τόσο των εργαζομένων σε αυτές, όσο και για εκείνο των δημοτών που εξακολουθούν να συνωστίζονται, παρά τις προσπάθειες ελέγχου της προσέλευσης. Σημειώνουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν άλλωστε για την πλειοψηφία των διαδικασιών ηλεκτρονικά, δυνατότητα που έτσι κι αλλιώς πρέπει να διευρυνθεί και να αξιοποιηθεί περισσότερο, ενώ αιτήματα μπορούν επίσης να υποβάλλονται τηλεφωνικά.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί επίσης τη δημοτική αρχή και το ΚΥΑΔΑ να προχωρήσουν σε ενέργειες ειδικής στήριξης και προστασίας των πιο ευάλωτων. Συγκεκριμένα, πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους άστεγους συμπολίτες μας και για την κάλυψη των αναγκών τους σε είδη ανάγκης και υγιεινής, ιδιαίτερα καθώς παρατηρούνται ελλείψεις σε συγκεκριμένα αγαθά (είδη καθημερινής υγιεινής, αντισηπτικά κλπ). Ο ΚΥΑΔΑ οφείλει ειδικά αυτή την στιγμή να εξετάσει και άμεσες λύσεις για το ζήτημα της φιλοξενίας των άστεγων συμπολιτών μας.

Με κοινωνική αλληλεγγύη, υπευθυνότητα και ψυχραιμία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή δύσκολη κατάσταση. Οι άνθρωποι της Ανοιχτής Πόλης δηλώνουμε στην διάθεση της δημοτικής αρχής για οποιαδήποτε άμεση δράση και κινητοποίηση χρειαστεί για την υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας αυτές τις κρίσιμες μέρες. 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)