to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 24.07.2013

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: Το Πνευματικό - Αθλητικό Κέντρο να μείνει στη θέση του!

Δελτίο Τύπου της «Ανοιχτής Πόλης» με αίτημα να παραμείνουν οι υπηρεσίες στο Πνευματικό - Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων


«Ο χώρος στον οποίο σήμερα στεγάζεται το Πνευματικό - Αθλητικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Ευελπίδων 18, εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων Γκύζη - Κυψέλης - Πολυγώνου. Είναι εύκολα προσβάσιμος από τις 3 γειτονιές γιατί βρίσκεται σε κεντροβαρική θέση, προσφέρεται ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για το 38ο Γυμνάσιο και Λύκειο, ως χώρος εκδηλώσεων για ωδεία, νηπιαγωγεία της περιοχής και ως χώρος παιχνιδιού. Το τίμημα ενοικίασης είναι χαμηλό και οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον δήμο ικανοποιητικές.

Η Ανοιχτή Πόλη διαφωνεί ριζικά με τη μεταστέγασή του σε άλλο χώρο. Όπως αποδεικνύεται δεν υπάρχει από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου κανένα αίτημα αποδέσμευσής του, άλλωστε, σύμφωνα με τα νομικώς ισχύοντα στα μισθωτήρια, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν μπορεί να κάνει έξωση στο μισθωτή εφ’ όσον δεν χρειάζεται το κτήριο για ιδιόχρηση. Σε κάθε περίπτωση είναι παράλογο ο δήμος Αθηναίων να μετακινήσει μια υπηρεσία του, να υποβληθεί σε έξοδα μετεγκατάστασης, σε πιθανότατη αύξηση του ενοικίου και να δημιουργήσει αναστάτωση στους κατοίκους της 6ης και 7ης δημοτικής κοινότητας, με αποκλειστικό κίνητρο την ικανοποίηση ενός αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά σε επίλυση προβλημάτων χώρων για τα δικαστήρια, όταν μάλιστα οι ίδιες οι αρμόδιες αρχές δεν θεωρούν ότι το Πνευματικό - Αθλητικό Κέντρο θα λύσει τα προβλήματά τους.

Η Ανοιχτή Πόλη συνηγορεί στο αίτημα της Συνέλευσης Κατοίκων Γκύζη - Πολυγώνου- Κυψέλης, που υποστηρίζεται με 1000 υπογραφές κατοίκων, να παραμείνουν οι δημοτικές υπηρεσίες αθλητισμού και πολιτισμού για την 6η και 7η δημοτική κοινότητα στο κτήριο επί της οδού Ευελπίδων 18. Στην εποχή που η αυτοδιοίκηση οδηγείται από την κυβερνητική πολιτική σε κατάργηση, ενέργειες μετεγκατάστασης, όπως αυτή που προτείνει ο ΟΠΑΝΔΑ, είναι πιθανότατο να οδηγήσουν σε απώλεια/κλείσιμο υπηρεσιών και η μετεγκατάσταση του Πνευματικού - Αθλητικού Κέντρου ν’ αποτελέσει τη όχημα μιας τέτοιας εξέλιξης.»   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)