to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 08.10.2013

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: Ο κ. Καμίνης έχει το άγχος να απολογηθεί για την οικονομική "πτώχευση του δήμου"

Πριν λίγες μέρες, ο κ. Καμίνης απάντησε στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ανοιχτής Πόλης Παναγιώτη Σκούτα για την αξιολόγηση της Moody's.




Η Ανοιχτή Πόλη έχει να επισημάνει τα εξής:

 

1. Σε  ό,τι μας αφορά δεν έχουμε κανένα άγχος να ασκήσουμε αντιπολίτευση. Μάλλον η παράταξη του κ. Καμίνη έχει το άγχος  να απολογηθεί για την  οικονομική "πτώχευση του δήμου". Άλλωστε η Ανοιχτή Πόλη έχει προβλέψει  με ακρίβεια την πορεία των οικονομικών, όταν ο  κ. Καμίνης ισχυριζόταν τον Ιανουάριο του 2011 με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ότι "τα οικονομικά του δήμου δεν είναι σε κακή κατάσταση".

 

2. Όλα αυτά τα χρόνια καταγγείλαμε ατασθαλίες και ρεμούλες στο Δήμο και προσπαθήσαμε να φωτιστούν  θέματα οικονομικής κακοδιαχείρισης. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ζητήσει  από το  δημοτικό συμβούλιο από τις 7.1.2011 να μας δοθούν απαντήσεις για το που πήγαν τα 50 εκατ. Ευρώ από το δάνειο που πήρε η διοίκηση Κακλαμάνη από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, καθώς επίσης και για το που διατέθηκαν τα 15 εκατ. Ευρώ από την προγραμματική συμφωνία με το υπουργείο Υγείας  που υπέγραψε  ο Κακλαμάνης και ο Αβραμόπουλος. Δυστυχώς ακόμα περιμένουμε. Ζητήσαμε να δοθούν απαντήσεις γιατί δεν προχώρησε ο διαχειριστικός έλεγχος στους οργανισμούς του δήμου, να ελεγχθούν οι συμβάσεις, οι προμήθειες, και η όλη οικονομική διαχείριση σύμφωνα με όσα είχε δεσμευτεί η διοίκηση Καμίνη, χωρίς να έχουμε πάρει ακόμα απάντηση.

 

3. Όσον αφορά την αναχρηματοδότηση του δανείου που μας καταλογίζει ο κ. Καμίνης ότι δεν την ψηφίσαμε  δεν το πράξαμε, όχι γιατί είμαστε "ανεύθυνοι" αλλά επειδή με υπευθυνότητα κρίναμε και θεωρούμε ότι η σύναψη του δανείου έγινε με επαχθείς όρους για το δήμο και τους πολίτες.

 

4. Σχετικά με τα έργα, ο κ. Καμίνης στις 9.4.2012 μας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε το μεγαλύτερο πακέτο χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για έργα 120 εκατ. ευρώ. Στις 9.1.2013 μας ενημέρωσε επίσης ότι τα βρήκαν με τον περιφερειάρχη κ. Σγουρό και θα ενταχθούν 15 έργα 35,5 εκατ. ευρώ στη συλλογική απόφαση περιφέρειας (ΠΕΠ Αττικής). Σήμερα μας λέει ότι "τρέχουν έργα από το πρόγραμμα τεχνικών έργων ύψους 20 εκ. ευρώ, ενώ ο δήμος Αθηναίων υλοποιεί έργα και δράσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ επιπλέον". Προφανώς κοροϊδευόμαστε, αφού ο κ. δήμαρχος ανακοινώνει κονδύλια που δεν υπάρχουν, κι ενώ, από το 2007 και μετά, το σύνολο του τεχνικού προγράμματος στο δήμο δεν ξεπέρασε ποτέ τα 6 με 7 εκατ. ευρώ ετησίως. Εμείς προκαλούμε  την δημοτική αρχή να μας υποδείξει τα έργα για να πάμε να τα επισκεφτούμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)