to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 29.06.2018

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Ο Δήμος της Αθήνας προγραμματίζει παράσταση στο Πεδίον του Άρεως

Η Ανοιχτή Πόλη κατήγγειλε το πρωτοφανές περιστατικό


Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης αναφέρει:

Ο Δήμαρχος που εκλέχτηκε στο όνομα της πολιτικής ανεξαρτησίας, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής όλων των προκατόχων του, σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση του Δημαρχιακού θώκου για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον.  Ο κύριος Καμίνης, πρότεινε να γίνει επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πεδίον του Άρεως, με πρόσχημα το θέμα των ναρκωτικών.

 Έχουμε τονίσει με κάθε τρόπο ότι το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι τοπικό και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για μικροπολιτική. Απαιτείται συνεργασία και αποφασιστικότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ωστόσο, ο κύριος Καμίνης δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία σε ό,τι αφορά τους χώρους που εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα. Δεν θεωρεί προτεραιότητα την αντιμετώπιση της χρήσης  ναρκωτικών στην οδό Ακαδημίας, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, όπου στεγάζεται ο ΟΠΑΝΔΑ, ούτε στην οδό Κεραμικού, στην οδό Τοσίτσα, στη Πλατεία Αμερικής. Δεν παρουσίασε καμία πρόταση ή σχέδιο, και αρνήθηκε την πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, να γίνει η συνεδρίαση  στο Πνευματικό Κέντρο, αφήνοντας αυτό το ενδεχόμενο για το αόριστο μέλλον. Ξοδεύει πάνω από 5εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για θέματα υγείας, αλλά δεν έχει τίποτα προγραμματίσει για τα προβλήματα των εξαρτημένων ατόμων. Το βασικό πρόγραμμα που υπάρχει στον Δήμο της Αθήνας χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, όμως αυτό αποσιωπάται επιμελώς, και δεν αναζητείται η προώθηση της συνεργασίας και η αποτελεσματικότητα, αλλά η μονομερής προβολή του Δημάρχου. Η ανυπαρξία του Δήμου καλύπτεται εφευρίσκοντας τρόπους μετατόπισης ευθυνών, ειδικά όταν αυτό συνδυάζεται με επιθέσεις σε κεντρικούς πολιτικούς στόχους, π.χ. την Περιφέρεια Αττικής ή την κυβέρνηση,  που αφορούν την επόμενη μέρα της πολιτικής ανέλιξης του Δημάρχου.

Πρόκειται για μια καθαρή προσπάθεια πολιτικής του προβολής και επικοινωνιακής προπαγάνδας, χωρίς περιεχόμενο, γι αυτό και η Ανοιχτή Πόλη θα εμμείνει στην πρότασή της για ανοιχτές συνεδριάσεις σε όλες τις γειτονιές, με συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα της κάθε περιοχής, για έναν ουσιαστικό διάλογο με τους κατοίκους.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και αφού η ατζέντα της κοινωνικής μέριμνας προτάθηκε με τόση ευαισθησία, φιμώθηκε με απαράδεκτο τρόπο ο σύμβουλος της παράταξης "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί τη διατήρηση της Κοινωνικής Πολυκατοικίας, Μπουμπουλίνας 36.

Η Ανοιχτή Πόλη κατήγγειλε το πρωτοφανές περιστατικό και υπερασπίστηκε, όπως και στο παρελθόν έχει κάνει, την παραμονή των κατοίκων στην κοινωνική πολυκατοικία. Η στάση της πλειοψηφίας ήταν ξεκάθαρη: δεν παρέχουμε καμία στήριξη σε ανθρώπους που δεν «προσαρμόζονται». Δεν απάντησαν όμως, πώς φαντάζονται το μέλλον αυτών των ανθρώπων, αφού τους πετάξουν στον δρόμο? Θα τους συναντήσουν στη φιέστα στο Πεδίον του Άρεως, ανάμεσα σε όλους αυτούς που «ενοχλούν και περισσεύουν». Μακάρι να μας εξέπληττε ο κύριος Καμίνης με σχεδιασμό κοινωνικής αλληλεγγύης. Μετά από τόσο χρόνια στη διοίκηση του Δήμου παραμένει στο επίπεδο της επικοινωνιακής διαχείρισης των προβλημάτων της πόλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)