to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 10.02.2020

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Ο Δήμος Αθηναίων δεν χρειάζεται αυτόκλητους σερίφηδες

Σήμερα 10 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της πέμπτης δημοτικής κοινότητας Δ. Αδαμόπουλος – εκλεγμένος με την παράταξη “Αθήνα Ψηλά” – έστειλε στους εκλεγμένους συμβούλους του διαμερίσματος μια εγκύκλιο που προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό.


Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης:

Σήμερα 10 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της πέμπτης δημοτικής κοινότητας Δ. Αδαμόπουλος – εκλεγμένος με την παράταξη “Αθήνα Ψηλά” – έστειλε στους εκλεγμένους συμβούλους του διαμερίσματος μια εγκύκλιο που προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό. Συγκεκριμένα, ζήτησε να του γνωστοποιηθούν μέχρι την Τετάρτη “σημεία παραβατικότητας” στην πέμπτη κοινότητα, χωρίς να διευκρινίζει το πώς θα διασταυρωθεί η ακρίβεια των στοιχείων ή το πώς και με τι είδους σχεδιασμό προτίθεται να τα αξιοποιήσει.

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι πολύ σοβαρό για να το αντιμετωπίζουμε με πρόχειρους αυτοσχεδιασμούς που μπορεί να οδηγήσουν, μεταξύ άλλων, στον εύκολο χαρακτηρισμό ολόκληρων γειτονιών ως “επικίνδυνων”. Είναι επίσης προβληματικό εκλεγμένοι εκπρόσωποι να θεωρούν ότι η εξάλειψη της εγκληματικότητας είναι υπόθεση μιας λίστας καταγραφής σημείων.

Στην Ανοιχτή Πόλη δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές. Ακριβώς για αυτό θα περιμέναμε από τον κ. Αδαμόπουλο να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα που έχουν οι υποδομές της πέμπτης κοινότητας όπως τα σχολεία, οι αθλητικοί χώροι και οι παιδικές χαρές. Θα περιμέναμε να ασχοληθεί με το μεγάλο πρόβλημα του φωτισμού. Ζητήματα που διαρκώς θέτουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι μας. Κατανοούμε ότι μπροστά στην αποτυχία αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων οι κινήσεις εντυπωσιασμού μπορούν να αποτελέσουν ένα βολικό καταφύγιο. Το τελευταίο όμως που χρειάζεται αυτή την στιγμή ο Δήμος Αθηναίων είναι αυτόκλητους σερίφηδες και δημοτικούς άρχοντες που παριστάνουν ότι είναι υπουργοί προστασίας του πολίτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)