to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 29.08.2013

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: Να παρθούν πίσω οι απολύσεις

Προ ημερήσιας διάταξης τοποθέτηση της Ανοιχτής Πόλης στο δημοτικό συμβούλιο.


Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική μνημονιακή πολιτική ενάντια στο λαό, σχεδιάζοντας νέες απολύσεις-ανθρωποθυσίες για να «εξευμενίσει» την τρόικα. Στο στόχαστρο εξακολουθεί να βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δήμοι καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις της Υφυπουργού Διοικ. Μεταρρύθμισης, μετά τις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, οι δήμοι αποτελούν τη βασική δεξαμενή για τις επιπλέον 12.500 απολύσεις το Δεκέμβρη. Σ’ αυτό το πλαίσιο ζητείται από τους δήμους να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των δομών τους, υποδεικνύοντας τα θύματα των απολύσεων. Ταυτόχρονα υπάρχει σχέδιο να απολυθούν οριστικά οι 6.000 συμβασιούχοι για τους οποίους εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ποια είναι η στάση της δημοτικής πλειοψηφίας; Σκοπεύει ο κ. Καμίνης να αντισταθεί σ’ αυτή την πολιτική και να συνταχθεί με τους αγώνες των εργαζομένων και της ΚΕΔΕ, ή θα περιοριστεί σε μια φραστική ηθική συμπαράσταση; Ή μήπως, ακόμα χειρότερα, θα επικαλεστεί το σεβασμό στη νομιμότητα; Μια νομιμότητα η οποία, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά έχει καταστρέψει τη χώρα και έχει βυθίσει το λαό στην ανεργία, τη μιζέρια και την ανέχεια.

Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Καμίνης, όταν λέει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση «βρίσκεται στο ενδιάμεσο, μεταξύ μιας απερίγραπτης κυβερνητικής προχειρότητας από τη μια και μιας τυφλής συνδικαλιστικής λογικής από την άλλη»; Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή ο δήμος Αθηναίων να κρατά ίσες αποστάσεις μεταξύ της μνημονιακής βαρβαρότητας και του αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και αξιοπρέπεια; Ποιες ενέργειες έχει κάνει ο δήμος για να μην απολυθούν οριστικά οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες; Όσο για την «ηθική συμπαράσταση» που προσέφερε ο κ. Δήμαρχος στους απολυμένους συμβασιούχους το προηγούμενο διάστημα, θα τους στηρίξει μπροστά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για «εύκολες» απολύσεις ή θα κρυφτεί πίσω από την κυβέρνηση όταν αυτή θα τους απολύει για να σωθούν άλλοι εργαζόμενοι, προκαλώντας έτσι κοινωνικό αυτοματισμό;

Από τη μεριά μας, ως Ανοιχτή Πόλη δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Πρέπει να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να μη γίνει καμία νέα απόλυση, να σταματήσει η διάλυση του δήμου και η κοινωνική καταστροφή. Πρέπει να πέσει η κυβέρνηση και να μείνουν όρθιοι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)