to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 20.05.2020

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Να μην επιτρέψουμε πρακτικές που αναιρούν το θετικό βήμα του Κέντρου Αστέγων

Δυσάρεστα μας εξέπληξαν αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να λειτουργεί το Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΥΑΔΑ για τους άστεγους.


Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης:

Δυσάρεστα μας εξέπληξαν αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να λειτουργεί το Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΥΑΔΑ για τους άστεγους. Όχι μία, αλλά πολλές οι καταγραφές ακατάλληλης και επιθετικής συμπεριφοράς ορισμένων εξαιρέσεων ανάμεσα στους δημοτικούς υπαλλήλους που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της δομής. Αυταρχική διαχείριση του χώρου, πέρα από τους κανόνες που προφανώς είναι αναγκαίοι. Ζητήματα με τις διατροφικές επιλογές στα γεύματα. Όμως μια συγκεκριμένη υπόθεση έκανε τους κατοίκους της περιοχής Θυμαράκια της 4ης Κοινότητας να προχωρήσουν σε καταγγελία. Πρόκειται για ένα ζευγάρι αστέγων από την περιοχή, οι οποίοι ζήτησαν, με τη βοήθεια των κατοίκων και της εκκλησίας της γειτονιάς, καταφύγιο στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΚΥΑΔΑ το πρωί της Τρίτης 19/5 και εκδιώχθηκαν με βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο. Είχαν κάνει μια πρώτη προσπάθεια μια εβδομάδα πριν, την Τετάρτη 13/5, όταν τους απέτρεψαν με τη δικαιολογία ότι υπάρχει κορωνοϊός και έχει εφαρμοστεί καραντίνα.

Από την Ανοιχτή Πόλη στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία του Κέντρου, και προφανώς θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει. Έχουμε τη σαφή εικόνα ότι οι υπάλληλοι που έχουν αναλάβει την λειτουργία του δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι κρίμα να αναιρείται η προσπάθεια να έχουμε επιτέλους μια δομή κοινωνική φροντίδας για τους άστεγους στην πόλη μας. Καλούμε την δημοτική αρχή να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία για τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)