to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:30 | 13.01.2020

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: Να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση του Γηροκομείου Αθηνών

«Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να να δράσει άμεσα ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση του Γηροκομείου Αθηνών, με κάθε πρόσφορο μέσο»


Ειδικότερα στη σημερινή συνεδρίαση (13/1/2020) του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, η Ανοιχτή Πόλη επεσήμανε: 

Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να να δράσει άμεσα ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση του Γηροκομείου Αθηνών, με κάθε πρόσφορο μέσο. Η πρόθεση της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στο Γηροκομείο, λόγω συσσωρευμένων οφειλών 1.313.574 ευρώ από το 2014, κορυφώνει τον εξευτελισμό ενός ιστορικού ιδρύματος, ενώ συνιστά και απειλή για την ίδια τη ζωή των πιο ευάλωτων από τους φιλοξενούμενους σε αυτό. Η Ανοιχτή Πόλη εδώ και καιρό έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, με στόχο τη διάσωση του Γηροκομείου Αθηνών. Τον Οκτώβριο κινητοποιηθήκαμε, μαζί με εργαζόμενους του ιδρύματος και φορείς πολιτών, και

πετύχαμε την άσκηση από την προσωρινή διοίκηση των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να αποφευχθεί η συγκάλυψη των βαριών ευθυνών της έκπτωτης διοίκησης Μπούμπα και να συνεχιστούν οι σχετικές διώξεις. Είχαμε επίσης ζητήσει από το Δήμο Αθηναίων να αναλάβει τις ευθύνες του ως εποπτεύουσα αρχή, ορίζοντας μεταβατική διοίκηση, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκλογής αιρετής διοίκησης και επικαιροποιώντας την επιτροπή εποπτείας φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Είχαμε τέλος τονίσει την επείγουσα ανάγκη για ευρύτερες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων δυσάρεστων φαινομένων. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν καθεστώς εύρυθμης λειτουργίας για το ίδρυμα. Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει κάθε κίνηση στην κατεύθυνση αυτή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)