to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 10.10.2013

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: Να επαναλειτουργήσει η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα

Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής Αγίου Παντελεήμονα και της Κίνησης Κατοίκων 6ης δημοτικής κοινότητας για την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στην πλατεία της εκκλησίας


Η αποκάλυψη της δράσης της παρακρατικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δικαιώνει τον αγώνα αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων , μεταξύ αυτών και της Ανοιχτής Πόλης, που εδώ και 5 χρόνια θέτουν στο δημοτικό συμβούλιο τις εγκληματικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιφασιστών. Η δημοτική πλειοψηφία έχει τεράστια ευθύνη για την αδιαφορία που επέδειξε απέναντι σε μια πραγματικότητα ζοφερή κυρίως στις περιοχές της 1ης , 6ης και 5ης δημοτικής κοινότητας, αλλά όχι μόνο. Αντιθέτως, συνηγορώντας στην κρατική καταστολή της μνημονιακής κυβέρνησης, διευκόλυνε το έδαφος λειτουργίας της Χρυσής Αυγής και των «αγανακτισμένων πολιτών», που τώρα βαρύνονται με όλες τις παράνομες πράξεις του ποινικού κώδικα. Σήμερα, η δημοτική αρχή καταδικάζει τον φασισμό, πιστεύουμε ειλικρινά. Αν, όμως, η καταδίκη δεν συνοδευτεί με ανάλογες πράξεις και έργα, τότε η ελευθερία, η ασφάλεια και η κοινωνικότητα των κατοίκων δεν θα επανέλθουν στις γειτονιές που είχαν γίνει άβατα ή πεδία πογκρόμ.

Η πρόταση των κατοίκων της περιοχής Αγίου Παντελεήμονα και της Κίνησης Κατοίκων 6ης δημοτικής κοινότητας για την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στην πλατεία της εκκλησίας πρέπει να υλοποιηθεί, όχι μόνο για τον ουσιαστικό και συμβολικό της χαρακτήρα, αλλά και γιατί δείχνει πως πρέπει να εργαστούμε στο μέλλον ώστε να λυθούν τα προβλήματα στις γειτονιές και να αποκατασταθούν η ειρηνική συμβίωση και το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο για όλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)