to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 04.04.2013

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: Να αποσυρθεί οποιαδήποτε απειλή σφράγισης χώρου θεατρικών παραστάσεων

Δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Πόλης: Για την υπεράσπιση και στήριξη του θεάτρου και των συντελεστών του, για να αποσυρθεί οποιαδήποτε απειλή σφράγισης χώρου θεατρικών παραστάσεων


Η Ανοιχτή Πόλη στήριξε από την αρχή τη μαζική κινητοποίηση των ανθρώπων του θεάτρου (σωματεία, συντονιστικά, μη κερδοσκοπικοί θεατρικοί φορείς, κ.λπ.) που απειλήθηκαν άμεσα με σφράγιση, ύστερα από μαζικούς ελέγχους της δημοτικής αρχής.

Με βασική αρχή τον διαχωρισμό των θεατρικών σκηνών ανάλογα με το χαρακτήρα και το μέγεθός τους, λαμβάνοντας υπόψιν τους πολλαπλούς και διαφορετικούς χώρους φιλοξενίας παραστάσεων, η Ανοιχτή Πόλη θέτει στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση τα παρακάτω σημεία :

α.  Να μην κλείσει κανένα θέατρο ή εναλλακτική θεατρική σκηνή 

β.  Να δημιουργηθεί μια ευρύτατη επιτροπή καθ’ ύλην αρμοδίων ανθρώπων του θεάτρου, επίσης μηχανικών, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του δήμου και του υφυπουργείου πολιτισμού, ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των χώρων που στεγάζουν το θέατρο. Ο α.ν. 446/37, ο οποίος εκδόθηκε επί δικτατορίας Μεταξά, με τελευταία ανανέωση το 1957, δεν καλύπτει τη σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα των παραστασιακών τεχνών και πρέπει να καταργηθεί. 

Η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί ότι το πλαίσιο που έχει καταθέσει η αρχιτέκτων - πολεοδόμος και ηθοποιός κα Γεωργία Ζώη αντιμετωπίζει σε βάθος την πολυπλοκότητα του θέματος και συμβάλλει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του.

Επίσης, ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους συντελεστές του θεάτρου και άλλους καλλιτέχνες να διαθέσει συγκεκριμένους δημοτικούς χώρους, κλειστούς και υπαίθριους,  δωρεάν ώστε να φιλοξενηθούν θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά σχήματα, που σήμερα επιβιώνουν μόνο χάρις στην αυτοθυσία των μελών τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)